Atletičarima još sedam medalja na Balkanijadi u Novom Pazaru

Srpski atletičari tokom vikenda osvojili su 20 medalja na Balkanskom prvenstvu u Novom Pazaru, pošto su se tokom današnjih takmičenja okitili sa sedam odličja.

Atletičari su danas osvojili četiri zlata, jedno srebro i dve bronze, što je Srbiju dovelo do drugog mesta na zbirnoj listi po osvojenih medalja. Ipsred Srbije našla se reprezentacija Rumunije, koja ima osvojene 23 medalje, a na trećem mestu je Grčka sa 19 medalja.

Tokom današnjeg takmičenja, Sanja Ristović u sedmoboju je zauzela treće mesto sa ukupno 4.518 bodova. a potom je Amela Terzić osvojila još jednu zlatnu medalju u trci na 1.500 metara, pred punim stadionom i ogromnim ovacijama publike i prisutnih.

"Zadovoljna sam još jednom pobedom koja će mi puno značiti za samopouzdanje pred Svetsko prvenstvo u Londonu. Danas su bili i bolji uslovi za takmičenje i drago mi je što sam obradovala navijače u mom gradu", rekla je Terzićeva posle trke. 

Teodora Simović bila je treća u trci na 5.000m sa rezultatom 17:46,92.

Branko Pauković osvojio je zlato u bacanju koplja sa daljinom od 75,82 metara. Momak koji se snažno borio dva dana u deset diciplina, Aleksandar Grnović osvojio je najsjajniju medalju sa 7.225 bodova. On je oborio nekoliko ličnih rekorda u ova dva dana, što mu je omogućilo da postane prvak Balkana.

U skoku udalj, Milici Gardašević je za tri centimetara izmaklo prvo mesto, te je ona sa daljinom od 6,48 metara zauzela drugu poziciju.

Na kraju takmičenja, mušta štafeta 4x400 metara osvojila je zlato, pošto je u trku zavrpila za tri minuta i 15, 92 sekunde.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво