Britanija će u vozovima morati da smanji broj sedišta u prvoj klasi

Britanski ministar saobraćaja Kris Grejling najavio je da će vlada naterati železničke kompanije da smanje broj sedišta u prvoj klasi u prigradskim vozovima tokom najprometnijeg dela dana.
Grejling je rekao u intervjuu za "Dejli telegraf" da će preopterećeni lokalni vozovi u budućnosti imati manji broj sedišta u prvoj klasi, dodajući da će umesto toga biti uvedena samo jedna putnička klasa.
 
On je naveo da će kompanije ubuduće morati da se obavežu na smanjenje broja sedišta u prvoj klasi prilikom kupovine franšize za prevoz putnika.
 
Britanski ministar je naglasio da potpuno razume bes građana koji po 20 ili 30 minuta stoje u vozovima na putu do posla, dok su sedišta u prvoj klasi potpuno prazna.
 
- Ne vidim razlog da na kratkim relacijama bude podele na prvu i drugu klasu. Smatram da treba da postoji samo jedna klasa - naveo je on.
 
"Rejl deliveri group", koja predstavlja sve vozne operatere, saopštila je da će u budućnosti raditi na povećanju broja mesta na ključnim železničkim linijama.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet