U crkvama sve manje članova, a sve više para

Katolička i protestantska crkva u Nemačkoj i dalje gube članove, ali istovremeno ostvaruju rekordne prihode zbog povoljne ekonomske situacije koja se odražava i na prihode od crkvenog poreza, javljaju mediji u toj državi.
Katoličku crkvu napustilo je 162.000 vernika, a protestantsku 190.000, pa danas 55 odsto stanovništva pripada jednoj od dve glavne crkve.
 
Usprkos rekordno niskom broju članova, crkve su 2016. dobile najviše poreskog novca u svojoj istoriji - katolička 6,15, a protestantska 5,45 milijardi evra.
  • profesor

    23.07.2017 15:00
    Kome
    Kome treba sirotinja? Crkvi treba novac a ne narod.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.