Morinjo: De Hea ostaje u Junajtedu

Beta 23.07.2017

Trener fudbalera Mančester junajteda Žoze Morinjo rekao je danas da golman David de Hea neće napustiti klub, uprkos tome što je za njega ozbiljno zainteresovan Real Madrid.

Real već nekoliko godina pokušava da dovede De Heu, a pre dve godine je španski reprezentativac bio na korak od prelaska na "Sanjtago Bernabeu".

"Mogu da garantujem da on neće otići ove sezone, mislim da će biti vrlo teško da ode. On je pošten momak, ispravan. Imali su kontakt sa njim, mi smo bili otvoreni za pregovore pošto sam oduvek mislio da ne treba sprečiti igrača ako želi da ode, jer na kraju od njega ne dobijete ono što očekujete. Mislim da je on u redu, ja sam srećan i 100 odsto će ostati", rekao je Morinjo, preneo je Skaj.

Portugalski trener je naveo da je zadovoljan ekipom i napretkom igrača uoči početka takmičenja u Premijer ligi, ali da se nada da će tokom teškog prelaznog roka dovesti još najmanje jednog igrača.

Junajted pokušava da dovede Ivana Perišića iz Intera i Nemanju Matića iz Čelsija.

"Teško je govoriti o imenima, pošto ti igrači pripadaju drugim klubovima. Igrači su na pripremama i treneri i vlasnici klubova nisu srećni kada pričate o njima, a tako mislim i ja. Nikada nisam krio moj plan ekipe u prelaznom roku, a to je da kupimo četiri igrača koji će uneti ravnotežu. Ali, sa razvojem tržišta, dobijanjem povratnih informacija od (izvršnog direktora Eda) Vudvorda i analizirajući iz daleka, vrlo je teško", rekao je Morinjo.

"Ako klub nema šanse da mi dovede četiri igrača, neka tako bude. Imam grupu igrača i radiću sa njima. Ali i dalje se nadam da ću dobiti trećeg igrača. Ko zna za četvrtog šta će biti, ali makar trećeg", dodao je Morinjo.

(Beta, 07.23.2017)

Povezane vesti »

Ključne reči

Sport, najnovije vesti »