VIDEO: Kako je nastao letnji hit "Despacito"

Mali je broj korisnika interneta koji nisu čuli jedan od najvećih hitova ovog leta, pesmu "Despacito" portorikanskog autora Luisa Fonsija, koja je osvojila svet.
Mnogi, ipak, ne znaju da je "Despacito" nastao još pre dve godine, ali da ga Fonsi nije uvrstio na album, iako je verovao da je pesma posebna. 
 
"Kada sam prvi put napisao pesmu, napravili smo neki grubi demo snimak, koji nikada niko nije čuo. Nisam znao šta da radim sa tim, kako da produciram tu vrsu pesama, ali sam znao da je to poseban ritam. I sve vreme do danas nisam nikako mogao da se posvetim toj pesmi. Ipak, kada sam jednom odlučio da to uradim, ceo svet je potvrdio moje mišljenje da je posebna", rekao je Fonsi za CNN. 
 
Po njegovim rečima, sam proces pisanja, komponovanja i produciranja pesme je bio magičan, jer je jednostavno napisao perfektne stihove. 
 
"Pored svega toga, ona ima sve elemente pravog hita, od dobre melodije, interesantnog teksta, pa sve do izvođača kao što su Daddy Yankee i Džastin Biber koji su doprineli popularnosti pesme", dodao je. 
 
"Despacito" je, inače, treća španska pesma koja je dospela na Hot 100 listu popularnosti u poslednjih 40 godina. Pre nje, to je uspelo pesmama "La Bamba" i "Macarena". 
 
"I Daddy Yankee i ja smo veoma iznenađeni uspehom, obojica imamo duge karijere i imali smo mnogo, mnogo drugih pesama, ali ovakvu vrstu popularnosti nikada nismo doživeli. A Džastin Biber mi je rekao da je na prvo slušanje zavoleo pesmu, ali da nikada nije ni pomislio da će biti ovoliko popularna", zaključio je Fonsi.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika