VUKOMANOVIĆEVA UOČI GRADSKIH IZBORA: Beograd je boing 747 koji Vučić i njegovi ne znaju da voze
Foto: Marina Lopičić

Neophodno ujedinjenje opozicije

VUKOMANOVIĆEVA UOČI GRADSKIH IZBORA: Beograd je boing 747 koji Vučić i njegovi ne znaju da voze

Politika -

Narodna poslanica Dijana Vukomanović smatra da bi opozicija trebalo da se ujedini za izbore u Beogradu posle "bolnog iskustva" sa predsedničkim izborima, ali i da učestvuje u dijalogu o Kosovu koji je najavio predsednik Aleksandar Vučić, jer je legitimni predstavnik milion građana i njen glas treba da se čuje.

foto: Fonet

Vukomanović je rekla da veruje da je opozicija svoju lekciju naučila još krajem devedesetih kada je prerasla u koaliciju DOS i pobedila na izborima 2000. godine.

INTERVJU NEDELJE ĐORĐE VUKADINOVIĆ: Dragan Đilas može biti glavni adut opozicije, njega se vlast najviše plaši!

"Protiv konglomerata stranaka oko Srpske napredne stranke logično je boriti se samo u jednoj koloni. Predsednički izbori bili su pokazna vežba koliko je pogrešno ići u više kolona. Vučiću i strankama oko njega možete parirati jedino konglomeratom. Jedino bi ta bitka bila prsa u prsa, ovako je kao Gulever i Liliputanci", poručila je ona za N1.

foto: Zorana Jevtić

Uverena je i da opozicija u tom slučaju može da pobedi u Beogradu, što prema njenim rečima pokazuje iskustvo iz 1996/97, kada je udružena opozicija pobedila na izborima u Beogradu i još nekoliko destina gradova u Srbiji. Ona navodi i da su joj kolege iz SPS, čiji je član donedavno bila, pričale kako se tada u stranci govorilo: "Pustite opoziciju, Beograd je boing 747 koji opozicija ne zna da vozi".

OPTIMIZAM OPOZICIJE: Pobeda u Beogradu uslov za slobodnu Srbiju!

"Beograd jeste boing 747 koji Vučić i njegovi saradnici ne znaju da voze, konstatovala je Vukomanović i ističe da se opozicija u glavnom gradu ne bori za parčiće vlasti, već želi da stvori prestonicu 21. veka u kojoj će se rešavati životna pitanja, poput vodovoda, kanalizacije, socijalne zaštite. Opozicioni lideri treba da prevaziđu svoje sujete i ujedine se za izbore u glavnom gradu, jer je bitka za Beograd civilizacijska bitka i borba za viši interes."

foto: Filip Plavčić

Na pitanje kako komentariše spekulacije da je Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić potencijalni kandidat opozicije za gradonačelnika, Vukomanović je navela da neće učiniti istu grešku kao predsednica parlamenta Maja Gojković, koja je iz skupštinske klupe pozvala Šabića da podnese ostavku i uđe u izbornu trku.

RODOLJUB ŠABIĆ: Opozicija ima šansu da osvoji Beograd!

"Odluku prepuštam Šabiću. Rekla bih da on izuzetno dobro obavlja svoj posao Poverenika i veoma je vidljiv u javnosti, na način na koji je bio i Saša Janković kao Zaštitnik građana", navela je ona.

(Kurir.rs/Fonet/N1/Foto: Marina Lopičić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track