Награде „Бели лабуд“ за најуређенија дворишта 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Награде „Бели лабуд“ за најуређенија дворишта
Trenutno na sajtu: 480       |       Podeli:
26.07.2017 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - У Дому културе одржана је свечаност доделе признања „Бели лабуд“ за

најлепша дворишта и терасе у општини Горњи Милановац, а по први пут ова манифестација одржава се под окриљем Општинске управе. Петочлана стручна комисија обишла је имања свих пријављених учесника на конкурсу и донела одлуке о наградама. Поред признања добитницима су уручене и новчане награде.

У програму су учествовали и малишани из Предшколске установе „Сунце“, који су извели еко представу „Деца и природа“, а премијерно је приказан и филм о екологији „Трагом природе“, који су припремили Општинска управа и Канцеларија за заштиту животне средине.

„Лепоту једног града чини амбијент кога у складу са природом стварају људи. Награда Бели лабуд, која се додељује више од две деценије, само је један начин да се похвале и награде људи који оплемењивањем свог животног простора чине овај град лепшим. Циљ нам је да у будућности буде још више пријављених учесника на конкурс, а ми ћемо се потрудити да уведемо и неке нове категорије за награђивање”, рекао је начелник Општинске управе Александар Јевтовић.

Награде су уручене у следећим категоријама: најлепше уређено градско двориште, најлепше уређено сеоско двориште, најлепше уређено двориште колективног становања, најлепше уређен простор око пословног објекта, најлепше уређена тераса и специјална награда за двориште.

„Одушевила нас је разноврсност биљних врста које су пажљиво гајене, љубав и лепота уткана у сваки детаљ дворишта, прекрасне терасе са негованим цвећем, продужеци дворишта и обликовани предели као спој изворне природе и људске креативности, спортски и рекреативни садржаји у обиљу дрвећа и зеленила, двориште Драгане Радојчић у Драгољу - где смо пронашли неоткривени таленат наивног сликарства, сеоска домаћинства у којима су елементи старог и новог у савршеном споју. У сваком кораку који смо направили, видели смо обиље идеја, енергију, вољу, креативност и труд наших учесника. Свако од њих је дао свој допринос да наша општина изгледа као Цвијићев Бели лабуд на зеленом језеру, истакла је председница Комисије Зорица Толић.

Поред признања, учесници су добили новчане награде од по 15.000, 10.000 и 8.000 динара. У категорији најлепше терасе награде су 8.000, 6.000 и 4.000 динара. Добитници награда за најлепше уређено градско двориште су: Биљана Милосављевић, Зоран Илић, Ђурђија Марковић и Вера Живановић. За најлепше уређено сеоско двориште награде су добили Весна Видић, Петар Симовић и Младена Шишовић. Награде за најлепше уређено двориште колективног становања проглашена су дворишта стамбене зграде у улици Кнеза Александра бр. 50 и Јакова Обреновића бр. 16. За најлепше уређен простор око пословног објекта награђен је Кафе Ин вир. Најлепше уређене терасе су Миленка Милованчевића, Зорана Мартиновића и Анке Павловић. Специјална награда за двориште припала је вредним рукама Радмиле Ристовић.

 

Глас западне Србије

 

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.451.012 посета
Тренутно на сајту: 481 посетилац(a)