Naučila da čvrsto drži uzde: Dijana Vukomanović
društvene mreže
Naučila da čvrsto drži uzde: Dijana Vukomanović

društvene mreže

Dijana Vukomanović, Foto: društvene mreže

Predlog ministra odbrane Aleksandra Vulina da sve žene u Srbiji mlađe od 50 godina prođu obuku za pružanje prve pomoći i postupanje u vanrednim situacijama izazvao je žestok sukob među damama u Skupštini Srbije.

Poslanica Dijana Vukomanović je žestoko kritikovala Vulinov predlog i otkrila da ume da puca iz pištolja, ali i da jaše, a Ana Karadžić, poslanica Pokreta socijalista, uzvratila joj je da se nada da će Vukomanovićeva sjahati i naučiti da previja.

Aleksandar Vulin

Vesna Lalić

Aleksandar Vulin, Foto: Vesna Lalić

Poslanica Dijana Vukomanović je istakla da se rat odavno ne vodi konvencionalnim, već visokotehnološkim oružjem.

- Imala sam čast da upoznam narodnog heroja Danicu Milosavljević iz okoline Užica i ona je, isto kao Milunka Savić ili Nadežda Petrović, za sve nas žene u Srbiji besmrtna heroina i uzor kako se brani otadžbina - kazala je ona za „Alo!” i otkrila neke manje poznate detalje iz svog života.

- Znam da pucam iz pištolja, umem da jašem, ali se užasavam Vulinovih ratobornih ideja. Problem sa Vulinovom idejama je što je koncept odbrane koju on plasira zastareo - rat se odavno ne vodi konvencionalnim, već visokotehnološkim oružjem. Besmisleno je masovno obučavati žene da budu bolničarke i pozadinci. Stručnjaci govore o novoj formi ratovanja, takozvanom hibridnom ratu, i nova strategija odbrane Srbije mora da bude modernizovana i visokoprofesionalizovana, a Vulinu bih poručila da se mane svojih maštarija o gerilskom ratu i dečačkih snova o Če Gevari. Srbija je umorna od ratova i oružja - zaključila je narodna poslanica.

Ana Karadžić

promo

Ana Karadžić, Foto: promo

S druge strane, Ana Karadžić, narodna poslanica iz redova Pokreta socijalista, kazala je da je Vukomanovićeva dovoljno jahala i da je vreme da nađe lopatu za punjenje džakova.

- Dijana Vukomanović je dovoljno jahala i mogla bi da nauči da ratovi koji se danas vode podrazumevaju teške borbe i velike žrtve civila. Ili sa konja nije videla šta se dešava u Siriji, Iraku, Libiji, Sudanu, pa i u građanskim ratovima u SFRJ. Ipak, ostaje nejasno kako je zaključila da se pripreme stanovništva za požar ili poplavu tumače kao rat? - zapitala se poslanica Pokreta socijalista.

- Nadam se da će gospođa sjahati i da će naučiti da previja, da protumači zvuk sirene za slučaj opasnosti, da nađe lopatu za punjenje džakova, da upotrebi naprtnjaču za gašenje požara. Ako to nije problem neutralnoj Švajcarskoj i Austriji, ako se to radi u Rusiji i Izraelu, zašto je to problem za Dijanu Vukomanović? - zaključila je Karadžićeva.

Komentari (4)

Slavko

08.08.2017 17:41

Rat se danas vodi vestacki izazvanim poplavama ,olujama ,zemljotresvrucinama ,zimama itdima ,i to iz male sobie udljene desetinam hiljada milja

Drita

08.08.2017 18:31

Ove dobro placene i preplacene prve treba u rov i ašov u ruke!

na obuku bre

09.08.2017 00:56

ne podnosim komunjare i ove partijaše i njihove konkubine, ali jedini razlog što se bune jer su naše mladje žene i devojke najpoznatije lenštine u Evropi, koje bi da žive od izgleda i provoda, sanjaju da se druže sa crncima i ne žele da radjaju decu i žive na selu. Lenčuge. Htele ste ravnopravnost, lopatu u ruke.

nedjo

09.08.2017 11:28

bitno je da zna da jaše,to se ceni.