SportFoto: uefa.com

Najjači transfer u istoriji futsala u regionu: Brazilac iz Barselone i Kairata pojačao Ekonomac

Autor: InfoKG
11:10 | Sreda, 09 08 2017

Igrač koji iza sebe ima tri titule u UEFA Futsal Kupu, igranje u brazilskoj reprezentaciji i klubovima kakvi su Barselona i Kairat, Igor Rafael Lima de Souza, pojačao je redove Ekonomca. 

"Izuzetno sam srećan zbog dočeka i iskazanom sjajnom odnosu već na prvom koraku po dolasku. Nisam do sada imao prilike da boravim u Srbiji, za mene je ovo jedno novo i nadam se da će biti lepo iskustvo", rekao je Igor pošto je stigao u Kragujevac.

Svakako da je ovo najznačajniji transfer u istoriji futsala na prostorima ne samo Srbije već i celokupnog regiona. Dolazak fantastičnog „univerzalca“ ili nekog drugog igrača vrhunske klase, do pre izvesnog vremena se tretirao u domenu čuda. "Mislim da nije moglo bolje u ovom trenutku. Srećni smo i zadovoljni što nam se Igor pridružio, što smo uspeli da dogovorimo saradnju sa istinskim asom. Realizacija ovog transfera za sve nas predstavlja i dodatni motiv da do kraja prelaznog roka dovedemo još jednog igrača takvog renoma i tome će se u preostalom vremenu maksimalno posvetiti, samuvereno je zvučao sportski direktor, Turgaj Farzalijev.

A o Igoru se manje više sve zna, osim možda one druge relacije, koliko je on upoznat sa Ekonomcem. "Tokom igranja u Barseloni, često se spominjalo ime mog novog kluba, pogotovu u vremenu oko žreba za UEFA Futsal Kup. Iz tih pominjanja sam shvatio da Ekonomac uživa veliki respekt, da je u tom klubu prepoznat potencijal zbog kojeg i nije bio baš toliko poželjan rival", otkrio je Igor.

Tridesettrogodišnji Brazilac, koji važi za odličnog „univerzalca“, sa Barselonom, u kojoj je igrao sedam godina, osvojio je dve titule u UEFA Futsal Kupu, 2012. i dve godine kasnije, a isti uspeh ostvario je i kao igrač Kairata, tokom 2015.godine. Intresantno da je Igor, kako se uobičajno skraćeno oslovljava, sa kazahstanskim klubom u finalnom meču trijumf ostvario upravo protiv svog bivšeg tima iz Katalonije i tom prilikom bio strelac jednog od tri gola.

Izvor: IpSport
Foto: uefa.com

Izvor: IpSport