Vulin: Pravi trenutak za ulaganje u odbrambenu industriju

Ministar odbrane Aleksandar Vulin kaže da je svetsko tržište veoma zainteresovano za proizvode naše odbrambene industrije i da je sada pravi trenutak za ulaganje u tu oblast, a da "Krušik" daje veliki doprinos izvozu naše odbrambene industrije. Direktor "Krušika" Mladen Petković ističe da će ta kompanija ove godine oboriti istorijski rekord kada je reč o obimu proizvodnje i izvozu.

Aleksandar Vulin posetio je privredno društvo HK "Krušik" u Valjevu i tom prilikom se sastao sa generalnim direktorom Mladenom Petkovićem i rukovodstvom te fabrike, kao i sa predstavnicima sindikata, nakon čega su obišli pogon mehaničke obrade "Upaljačnica".

Rukovodstvo "Krušika" informisalo je ministra Vulina o stanju, postignutim rezultatima poslovanja, stepenu realizacije investicija koje su započete, planovima za budućnost, kao i o preduzetim merama koje se tiču bezbednosti zaposlenih koji obavljaju proizvodne procese.

Vulin je istakao da je svetsko tržište veoma zainteresovano za proizvode naše odbrambene industrije i da je sada pravi trenutak za ulaganje u tu oblast, a da "Krušik" daje veliki doprinos izvozu naše odbrambene industrije.

"Ove godine odbrambena inustrija Srbije zajedno sa SDPR-om je ugovorila 754 miliona dolara i to je značajno povećanje od čitavih 20 procenata. Očekujemo da će odbramena industrija Srbije nastaviti tako da se ponaša, nastaviti da proizvodi, da radi i baš primerom 'Krušika' pokazati i da je moguće obnoviti ono što je uništeno, da je moguće od sopstvenih sredstava proširiti proizvodnju, zaposliti radnike, pristojno platiti radnike i u isto vreme konkurisati na tržištu", kaže Vulin. 

Dodaje da odbrambena industrija Srbije pokazuje da je to moguće i ističe da će Vlada nastaviti politiku prethodnog premijera da intezivno ulaže u odbramnenu industriju Srbije. Prema njegovim rečima, činjenica je da je svetsko tržište u ovom trenutku vrlo raspoloženo prema našem proizvodnom programu, a koliko će to dugo biti, niko sa sigurnošću ne može da kaže.

"Na nama je da sada koristimo ovu priliku kada odbrambena industrija Srbije, zaista, na svetskom tržištu ima veliki prostor za svoje proizvode i da višak vrednosti, višak novca koji zarađujemo, ponovo uložimo u odbrambenu industriju da bi bila spremna za neke buduće događaje, neke buduće promene", zaključio Vulin.

Direktor "Krušika" Mladen Petković kaže da ta kompanija trenutno ima 2.640 zaposlenih, među kojima su i mladi inžinjeri i da je trenutno najbrojnija fabrika kada je reč o broju zaposlenih u odbrambenoj industriji Srbije.

"Od 2014. godine, pa do danas, zaposlili smo 1.500 novih radnika kako bi sve ugovorene obaveze ispoštovali u rokovima koji su predviđeni ugovorima. Trenutno imamo ugovorenih poslova za 276 miliona dolara i imamo uposlene kapacitete za celu 2017, 2018. i 2019. godinu. Kako sada stvari stoje, 'Krušik' će ove godine oboriti istorijski rekord kada je reč o obimu proizvodnje i izvozu, a po obimu izvoza premašiti za oko 80 miliona dolara", naglasio je Petković.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво