Požari kod Splita i na Braču

U Klisu i Solinu kod Splita ponovo je buknuo požar koji gase tri kanadera i dva ertraktora, a vatra se u jednom trenutku približila kućama, pa su zbog toga vatrogasci izvlačili ljude iz kuća. Vatra gori i na ostrvu Brač, između Nerežišća i Donjeg Humca, a angažovane su sve raspoložive vatrogasne snage sa tog ostrva i dva kanadera.

U požaru kod Splita izgorela je jedna drvena montažna kuća, prenosi hrvatski portal Indeks.

Zbog požara je zatvoren put Solin–Klis, zbog čega se stvaraju velike gužve na izlazu iz Splita.

Gradonačelnik Solina rekao je za Indeks da je izgorelo dosta teritorije.

"Verujemo da ćemo uspeti da lokalizujemo požar. Čuli smo da je vatra došla među kuće, ali kuće nisu ugrožene. Situacija nije dobra. Gori borova šuma. Veliki broj vatrogasaca je na terenu", naveo je gradonačelnik.

Regionalna televizija N1 prenosi da je najugroženije Kliško polje, a strahuje se da požar ne dođe do fabrike "Cemeks" u Majdanu, jer bi to izazvalo veliku katastrofu, zbog čega su određena dežurstva.

Požar na Braču se brzo širi, ali trenutno nisu ugrožena naselja i stambeni objekti, rekli su iz Vatrogasnog centra u Splitu, a preneli hrvatski mediji.

Ministarstvo odbrane je saopštilo da su vazdušne snage od ranog jutra angažovane u gašenju dva požara kod Gračaca.

Požar na lokaciji Otrić – Zrmanja Vrelo gase dva helikoptera, dok na lokaciji Palanka–Pribudić kod Gračaca deluju dva kanadera.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво