Konte: Matićev odlazak je veliki gubitak za nas, moje mišljenje o Kosti je jasno

Novosti online

09. 08. 2017. u 15:30

Nemanja je veoma dobar igrač, vrhunski fudbaler, mnogo je važan za naš tim, ali ponekad morate da prihvatite ovo ludilo od prelaznog roka - kaže trener Čelsija

Конте: Матићев одлазак је велики губитак за нас, моје мишљење о Кости је јасно

Konte i Venger Foto: AP Photo/Frank Augstein

Imaće Čelsi težak zadatak u želji da odbrani titulu u Premijer ligi. Ostali su bez Nemanje Matića, dok trener ne računa na najboljeg strelca Dijega Kostu.

Svestan je situacije i Antonio Konte.

- Naravno da će biti teško odbraniti titulu. Ova liga nije laka. Šest ekipa su veoma jake i morate da budete spremni. Nadam se da ću uspeti da pobošljam sastav. Prelazni rok nije još završen i da bismo se borili za titulu trebaju nam igrači, klub zna moje prioritete - rekao je Konte u intervjuu za “Skaj sport”.

Ponovio je još jednom da nema promene kada je Brazilac sa španskim pasošem u pitanju.

- Moje mišljenje o Dijegu je jasno i nema potrebe da ga ponavljam.

U klub su stigli Bakajoko, Morata i Rudiger, a “plavci” se dovode u vezu sa Denijem Drinkvoterom i Aleksom Okslejd-Čermbrlenom. Međutim, Italijan i dalje ne može da pređe preko transfera srpskog reprezentativca.

- Svi znaju šta mislim o Matiću. Njegov odlazak je veliki gubitak. On je veoma dobar igrač, vrhunski fudbaler, mnogo je važan za naš tim, ali ponekad morate da prihvatite ovo ludilo od prelaznog roka i različite odluke.

Na kraju se osvrnuo na bivšeg igrača Reala koji je viđen kao zamena za Kostu.

- Alvaro je veoma dobar igrač, još uvek je mlad iako je stekao već dosta iskustva. Potrebni su mu minutaža i konstantnost i imam puno poverenje u njega. Ima dobru sadašnjost i budućnost u Čelsiju. Ne znam hoće li se naći u startnoj postavi za vikend, naporno radi i počinje da shvata našu ideju fudbala - zaključio je Konte.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije