Prijava protiv Tompsona zbog "Za dom spremni"

Hrvatski kantautor Marko Perković Tompson i ove godine će dobiti prekršajnu prijavu, preneo je hrvatski portal "24sata".
Prijavu će dobiti jer je tokom proslave godišnjice Oluje u Slunju, 5. avgusta, pre početka izvođenja pesme "Čavoglave", sa bine uzviknuo zakonom zabranjeni ustaški poklič "Za dom spremni", kojim inače ta pesma i počinje.
 
Karlovačka policijska uprava je, kako se navodi, potvrdila, ne navodeći identitet osobe, da će protiv 50-godišnjaka podneti optužni predlog zbog počinjenog prekršaja.
 
"Policija će po završetku kriminalističke istrage podneti optužni predlog protiv 50-godišnjaka zbog počinjenog prekršaja iz člana 5. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Ujedno, policija nastavlja kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja ostalih prekršaja koji su počinjeni tokom javnog okupljanja, u Slunju", rekla je portparolka karlovačke policije Senka Staroveški.
 
I ove godine, kao i na svim dosadašnjim koncertima Marka Perkovića, deo publike je isticao ustaška obeležja i simbole. Tokom koncerta policija je u Slunju zbog prekršaja prijavila tri osobe.
  • VP

    09.08.2017 20:00
    Oni tamo njihovi za dom spremni, a ovi ovde, naši, dobili nalog da se spreme, pa se spremaju, spremaju...
    Normalnim ljudima tamo pun ud onih koji su spremni, a normalnim ljudima ovde pun ud onih koji se spremaju, spremaju…
    U principu, ludi smo i bez onih što su spremni i zbog onih što se spremaju, spremaju…
    No, kada se njihovi dernjaju da su spremni, barem neki zakon to brani. Ovde kada se dernjaju da se spreme, spreme, vojvodinom podmlatku navlači se osmeh na usne silikonske forme!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet