Rectangle 2 Copy 4 Created with Sketch.
Sportal
i

BLICSPORT SKENER Srnić igra najbolje u karijeri, Pešić pravi džoker, odbrana je ranjiva

Nebojša Todorović - Vest objavljena: 21:18 - 17.08.2017

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su od Krasnodara kao gosti sa 3:2 u prvom meču plej-ofa za Ligu Evrope, ali su odlično parirali i isprsili se pred skupocenim ruskim timom.

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su od Krasnodara kao gosti sa 3:2 u prvom meču plej-ofa za Ligu Evrope, ali su odlično parirali i isprsili se pred skupocenim ruskim timom.

Foto: Stare Slike

Jesu crveno-beli doživeli prvi poraz ove sezone, ali se iz Rusije vraćaju sa nadom da će u revanšu na stadionu "Rajko Mitić" moći da se plasiraju u grupnu fazu evropskog takmičenja posle 10 godina. U ludoj utakmici je Zvezda jurila rezultat, vraćala se i posle 2:0 i posle 3:1, i pokazala da može da se nosi i sa ekipom vrednom 80 miliona evra.

Istina, u Rusiji je bilo odličnih trenutaka, ali i onih ne tako dobrih...

Milan Borjan 6 - U utakmicama pre ove je fantastično branio, u Krasnodaru bio prilično nesiguran. I pre prvog primljenog gola je imao odbitak, Ristić ga je često stavljao na muke udarcima sa distance, i posle odbitka je i matiran za 1:0. U drugom delu je bio nešto bolji.

Filip Stojković 7 - Korektan u oba pravca, zaustavljao napade i brzonogog Rodrigeza, imao i nekoliko pokušaja. Samo mu je Vanderson pobegao jednom, ali je pravio probleme odbrani Krasnodara i zaustavio skoro sve pokušaje rivala po svojoj strani.

Srđan Babić 6 - Prilično neprimetan, što i nije loše za štopera ako nema posla, ali je mogao dosta bolje. Ipak, tri pogotka su crveno-beli primili, a kod trećeg je cela odbrana zakazala i dozvolila volej Petrovu sa ivice kaznenog prostora posle kornera.

Vujadin Savić 6 - Zakasnio kod prvog primljenog gola, pobegao mu je Ignacev i iz peterca se upisao u strelce. Izuzev toga, nije odigrao loše, popustili su mu živci u finišu i ušao je u klinč sa Smolovim. Ipak, tim potezom kao da je ulio dodatnu hrabrost i sigurnost saigračima.

Dušan Anđeković 6 - Prilično loš u prvom poluvremenu i vrlo nepažljiv na samom početku drugog. U tom 46. minutu je Klason iza njegovih leđa uhvatio volej za 2:0, ali je kasnije sa gol-linije izbacio loptu i sprečio pogodak.

Mičel Donald 6,5 - Vrlo dobar, korektna partija. Videlo se da mu mnogo nedostaje povređeni Branko Jovičić pored njega da bi to bilo još bolje.

Le Talek 6 - Kao zadnji vezni se previše duplira sa Donaldom, čini se da je bolje delovao u štoperskom tandemu sa Savićem. Nije to bilo loše, ali je potreban veći njegov uticaj na igru u Evropi. Propušta revanš zbog trećeg žutog kartona u kvalifikacijama za LE.

Slavoljub Srnić 8 - Mnogo se trudio, probijao, centrirao i prikazao još jednu odličnu partiju. Svuda ga je bilo, uz Kangu i rezervistu Pešića sigurno najbolji u crveno-belom dresu. Igra u životnoj formi i u 57. minutu je sjajnim udarcem smanjio na 2:1, čime je vratio nadu Zvezdi.

Gelor Kanga 8 - U prvom poluvremenu nije bio mnogo primetan, u drugom mnogo bolji, zapravo odličan. Povezao je Zvezdinu igru, bio mnogo konkretniji, dodao Srniću kod gola i izbacio Milića koji je centrirao za drugi pogodak. Partija na evropskom nivou.

Nemanja Radonjić 7 - Baš se trudio, mnogo pretrčao, sasvim korektan u odbrani, a u napadu više puta probio. Nije se krio, šutirao kad god može, vidi se raskošan potencijal.

Ričmond Boaći 6,5 - Premalo šansi da bi se istakao, nedostajale su mu upotrebljive lopte.

Vladan Milojević
Vladan Milojević Foto: Stare Slike

REZERVE

Nemanja Milić (od 66. minuta) 7,5 - Za razliku od prethodnih partija, mnogo bolje izdanje u Evropi. Na pravi način zamenio Radonjića, odlično stigao dodavanje Kange i centrirao Pešiću za gol. Takav Milić treba crveno-belima.

Aleksandar Pešić (od 70. minuta) 8 - Samo minut mu je bio potreban da postigne gol za konačnih 3:2. Strelac vrlo, vrlo bitnog pogotka. Našao se na pravom mestu da centaršut Milića sprovede u mrežu, imao do kraja još nekoliko šansi, odlična partija za kratko vreme.

Marko Gobeljić (od 78. minuta) 7 - Zvezdin univerzalac. Prirodna pozicija mu je u veznom redu, igra i desnog beka, a u Krasnodaru je zamenio Anđelkovića i vrlo dobro se snašao na levoj strani odbrane. Otklonio opasnost u nekoliko navrata.

Vladan Milojević 7 - Trener koji je preporodio Zvezdu. Jeste doživeo prvi ovosezonski poraz, ali njegova Zvezda nije plašljiva i nosi se sa evropskim ekipama, što dugo nije bio slučaj. Crveno-beli su napadali Krasnodar u Rusiji, odbrana jeste bila ranjiva, a pogodio je sa sve tri izmene. Takođe, pri rezultatu 3:1 je imao hrabrosti da štopera (Babić) zamenio napadačem (Pešić) i sa formacije 4-2-3-1 pređe na 4-4-2. Ima dobru šansu da posle 10 godina čekanja uvede Zvezdu u grupnu fazu na evro-sceni.

(Nebojša Todorović)

Pridružite se

Saznajte sve o najvažnijim vestima i događajima, pridružite se našoj WhatsApp zajednici ili čitajte na Google News.

Sportal VIDEO

Rafael Nadal. Foto: OSCAR DEL POZO / AFP / Profimedia
18 56
Tenis

18:56 - 25.04.2024

video Nadal nemilosrdan protiv klinca na startu Madrida

Španski teniser Rafael Nadal uspešno je startovao na Mastersu u Madridu, pošto je pobedio 16-godišnjeg Darvina Blanča iz Sjedinjenih Američkih Država. Rafael Nadal odigrao je meč gde je bio 21 godinu stariji od svog rivala, što je najveća razlika u godinama ikada na ovom turniru. Bio je izraziti favorit i lako je slavio protiv mladog Blanča. Pobedio je rezultatom 2:0, po setovima 6:1, 6:0.

Miomir Kecmanović / Foto: Valery HACHE / AFP / Profimedia
17 31
Tenis

17:31 - 25.04.2024

video Kecmanović preslišao Kineza u Madridu

Za razliku od Dušana Lajovića, koji je u prvom kolu poražen od Brazilca Tijaga Monteira, drugi srpski teniser Miomir Kecmanović plasirao se u drugo kolo Mastersa u Madridu. Dominantnu predstavu imao je Miomir Kecmanović na startu Madrida. Slavio je protiv Žižen Ženga rezultatom 2:0, po setovima 6:3, 6:2.

Sportal.rs
12 42
Tenis

12:42 - 25.04.2024

video Tenis ili fudbal? Procenite sami...

Zanimljiva situacija na jednom meču Otvornog prvenstva u Madridu napravila je ozbiljnu pometnju na ovom turniru, ali i izazvala smeh kod prisutnih.

Misliš da je to sve? Nastavi da čitaš, imamo još mnogo toga za tebe :)