Vučić: Novi rok za Koridor 2018.

Lokalne vesti - Petak 18.08.2017 - 12:54

Vranje - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je tokom posete Vladičinom Hanu da će južni krak autoputa na Koridoru 10 biti završen najkasnije početkom 2018. godine.

Vučić:Problemi su da se rešavaju FOTO: S. Tasić/OK Radio Vučić:Problemi su da se rešavaju FOTO: S. Tasić/OK Radio

Obilazeći radove na mostu „Vrla“ u Vladičinom Hanu, Vučić je ukazao da će nakon završetka, ovaj objekat biti jedan od najlepših u bivšoj Jugoslaviji.

Tom prilikom, predsednik Srbije se zahvalio na izvanredno obavljenom poslu svima koji su angažovani na ovim radovima.

- Završetkom radova na južnom kraku Koridora 10, uskoro će biti i premošćena Grdelička klisura.

Tokom izgradnje je bilo dosta problema, ali problemi su da se rešavaju
– rekao je Vučić.

Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović je kazala da se otvaranjem svake završene deonice na autoputu, povećava broj automobila koji tuda prolaze.

- Ove godine je taj broj povećan na 12 miliona i to nije slučajno, već je rezultat činjenice da ljudi shvataju da Srbija ima dobru infrastrukturu – rekla je ministarka.

Direktor „Koridora Srbije“ Zoran Babić je istakao da radovi nisu prekidani čak ni kada je temperatura prelazila 40 stepeni i da će most „Vrla“ biti jedan od najreprezantitavnijih objekata na našim putevima.

On se takođe zahvalio svim radnicima koji rade na ovoj, veoma zahtevnoj deonici, istakavši da je ponosan na njih.

Kroz Grdeličku klisuru u dužini od 26 kilometara napravljena su 33 mosta, dok je most „Vrla“, sa dužinom od 645 i visinom od 62 metra, jedan od najvećih u Srbiji.

Deonica autoputa kroz Grdeličku klisuru je najzahtevnije gradilište u Srbiji, zbog velikog broja mostova, nadvožnjaka i tunela, među kojima je i najduži tunel u Srbiji, „Manajle“, rečeno je na svečanosti.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: