Ubicu sa pumpe odali svedoci i poligraf

E. V. N.

18. 08. 2017. u 13:50

Miloš Srebrić (35) osumnjičen da je, krajem maja ove godine u Beogradu, usmrtio Kristinu Kaplanović (19). Pred tužiocem rekao da nema veze za zločinom i da sve o tome zna iz medija

Убицу са пумпе одали сведоци и полиграф

Kristina Kaplanović / Foto-robot ubice / Policija na pumpi gde je ubijena Kristina / Foto: Petar Milošević

VIŠEM javnom tužilaštvu u Beogradu priveden je Miloš Srebrić (35) rodom iz Niša, osumnjičen da je krajem maja ove godine smrtno ranio Kristinu Kaplanović (19), radnicu benzinske pumpe NIS. Kako smo nezvanično saznali, on je pao na poligrafu, a i nekoliko svedoka ga je prepoznalo.

Krivična prijava, koju je podnela policija, tereti ga za teško ubistvo za koje je zaprećena kazna do 40 godina robije. Srebrić se sumnjiči da je na stanici "NIS Petrola" u naselju Veliki Mokri Lug u Beogradu, 25. maja oko 22.30, nesrećnu devojku smrtno ranio u glavu.

Njemu se na teret stavlja da je počinio krivična dela teško ubistvo, razbojništvo i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. Određeno mu je policijsko zadržavanje do 48 sati, a potom i jednomesečni pritvor. On se pred tužiocem branio ćutanjem i nije želeo da iznese odbranu. Prethodno je samo kratko rekao da nema veze sa ubistvom i da o tome zna isključivo iz medija. Pritvor mu je određen zbog mogućeg uticaja na svedoke, kao i da ne ponovi krivično delo.

Prema nezvaničnim saznanjima Srebrić je u policiji prvo odbio poligrafsko testiranje, a onda je pristao da ide na "detektor laži".

- Postavljeno mu je pet pitanja i pao je na krucijalnim stvarima vezanim za dešavanja na pumpi - navodi izvor "Novosti" blizak istrazi. - Pored toga, određeni svedoci su, bez obzira na to što je bio maskiran, rekli da njegov gornji deo lica, oči, obrve i čelo, odgovaraju počiniocu gnusnog zločina.

"BOGAT" DOSIJE MILOŠ Srebrić je, inače, stari znanac policije i do sada je nekoliko puta hapšen i osuđivan. Nadimak mu je Flekica, zbog belega koji ima na licu. Iza rešetaka je proveo oko osam godina, mahom zbog razbojništva, teških krađa, ali i dilovanja narkotika. Oženjen je i čeka dete. U Beogradu ima prijavljeno prebivalište.

Mlada Kristina nastradala je zbog 10.000 dinara, koliko je u toku oružane pljačke bilo u kasi. Naoružani napadač uleteo je na pumpu na auto-putu u smeru ka Nišu. U trenutku pljačke, Kristina Kaplanović je na radnom mestu bila s dvojicom kolega.

Prema nezvaničnim saznanjima, pljačkaš je s pištoljem u rukama gurao radnike u ugao objekta. Iako nisu pružali nikakav otpor, devojka je u jednom trenutku naglo okrenula glavu kada je napadač, kako se pretpostavlja, gotovo refleksno ispalio hitac i pogodio Kaplanovićevu u potiljak.

Posle krvavog pira, razbojnik je bez novca iz kase pobegao u pravcu šume iza benzinske stanice, koja se proteže duž auto-puta. Dvojica uplašenih radnika su odmah pozvala policiju i Hitnu pomoć, koja je Kristinu prevezla u Urgentni centar, gde su se lekari četiri dana borili za njen život.

Napadača su snimile bezbednosne kamere na samoj benzinskoj stanici, ali je bio maskiran i to u prvo vreme nije bilo od velike koristi. Pripadnici MUP nekoliko dana pretraživali su teren oko pumpe prikupljajući dokazni materijal koji bi ih odveo do napadača.


STANISLAV KAPLANOVIĆ, OTAC NASTRADALE DEVOJKE

NEKA GA STIGNE ZASLUŽENA KAZNA

O HAPŠENjU osumnjičenog, porodicu Kaplanović su, kako je danas "Novostima" rekao Kristinin otac Stanislav, obavestili predstavnici NIS.

- Da, primili smo vest da je uhapšen - kaže Stanislav Kaplanović. - Da li nam je sada lakše? Ne znam, nama će uvek biti teško, naš bol nikada neće prestati. Ako je to taj, koji je ubio našu Kiku, neka ga stigne zaslužena kazna. Da ne bude na slobodi, da još nekog ne povredi i ne ubije opet.

Samo se na momente čini da su u porodici Kaplanović sa olakšanjem primili vest o hapšenju osumnjičenog za ubistvo njihove ćerke i sestre. Utisak je da su zbunjeni, da ponovo prolaze kroz vrlo teške trenutke. Na pitanja odgovaraju kratko.

- Pitate me kolika je pravedna kazna za ovoliku našu nesreću? Ne znam. Ne mogu ništa da kažem... Kristinin otac Stanislav, kako nam je rekao, nije angažovao advokata što bi mu omogućilo da prisustvuje saslušanju osumnjičenog. - Neću to da učinim, jer se to ne bi moglo podneti - kazao je.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (13)

Gaus

18.08.2017. 16:30

Dolijao FLEKICA narkoman.Još su mu i bombu pronašli u kući.Taj slobodu više neće ugledati.

Zoran

18.08.2017. 18:05

I sta dobice tri godine zatvora, zbog dobrog vladanja izacice godinu ranije. Nije prvi slucaj nece biti ni poslednji gde ce se opet pokazati da nase pravosudje ne pravi razliku izmedju lopova i ubice. Pazite sta vam kazem

Nikolina

18.08.2017. 18:41

Svaka čast ljudima iz MUP-a. A tog narkomana će poslati na lečenje i "pojeo vuk magarca", devojke više NEMA. METAK U ČELO.

Milodrag Babovic

18.08.2017. 19:08

doticnom izdati zlatnu donatorsku karticu organe podeliti ljudima ciji zivoti vrede

Милвас

18.08.2017. 21:21

Добровољац -егзекутор, ликвидатор, терминатор. Назовите како хоћете.

Немају га...веома једноставно

18.08.2017. 21:59

Од како је др,Неша министар, полисмени су Богу дојадили са полиграфом, чије тестирање не може да буде доказ на суду. Делимично препознавање лица од стране сведока, тј., да цитирам "određeni svedoci su, bez obzira na to što je bio maskiran, rekli da njegov gornji deo lica, oči, obrve i čelo, odgovaraju počiniocu gnusnog zločina", није довољно за осуду. Уколико не постоје материјални докази, барутне честице, ДНК трагови, тријангулација мобилних трансподера, итд, нема ништа од осуде.

Seljak Mile

20.08.2017. 16:27

@nemaju ga... A ko je i rekao da je poligraf dovoljan za osudu? Dovoljan je za osnovanu sumnju i pritvor, a posle neka se potrude da ga stisnu pa da peva... E zato je 'milicija' bila dobra... :) pises samo da bi pisao i da drugi pomisle kako se razumes u nesto...