"Orlići" poraženi od Crne Gore u polufinalu EP

Kadetska košarkaška reprezentacija Srbije izgubila je od Crne Gore (73:66) u Podgorici meč polufinala Evropskog prvenstva.

Najistaknutiji pojedinac u timu Slobodana Klipe bio je Pažin sa 18 poena i tri puta manje skokova. Langović je takođe bio veoma dobar, a njegov lični skor je bio 15 poena i, opet, tri puta manje skokova. Krapandžić je imao osam asistencija, šest poena i pet uhvaćenih lopti.

Najbolji pojedinac u timu domaćina bio je Vlahović sa 21 poenom, uz šest skokova. Kljajić je ostvario „dabl-dabl" učinak od 17 poena i 11 sklokova, baš kao i Tomašević sa 12 koševa i 15 skokova.

Kadeti Srbije će u nedelju od 18 časova igrati sa Hrvatskom, ekipom koju su savladali sa 50 razlike nedavno, u meču za treće mesto. Finale, koje igraju Francuska i Crna Gora, na programu je tri sata kasnije.

Ovako se kretao meč po četvrtinama: 

22.18 – Kraj meča... Srbija je odigrala veoma dobro poslednju deonicu, koju je dobila rezultatom 20:13, ali to nije bilo dovoljno za potpuni preokret i konačni trijumf. U finale, pobedom od 73:66, ide tim Crne Gore. 

21.46 – Može se reći, već sada, da je Crna Gora na korak do plasmana u finale, s obzirom da je ovaj tim rešio u svoju korist i treću deonicu (22:15) susreta i da sada ima prednost od čak 16 poena (60:46). 

21.09 – Mnogo bolja četvrtina domaćeg tima (18:10), koji je, anulirajući napadački potencijal našeg tima, stigao do prednosti od 38:31 nakon 20 minuta košarke. 

20.48 – Nakon prvih deset minuta, selekcija Srbije ima pola koša prednosti (21:20). 

20.31 – Meč je počeo... 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво