Србија и без Теа на Европском првенству

Капитен репрезентације Србије, Милош Теодосић, нажалост, неће моћи да наступи на предстојећем Шампионату Европе, саопштио је данас Кошаркашки савез Србије.
teo
Фото: EPA/KOCA SULEJMANOVIC

Хронична повреда листа, због које је пропустио део припрема и све досадашње тренинг утакмице нашег најбољег тима, не може да буде у потпуности залечена до почетка такмичења у Турској, па су селектор Александар Ђорђевић и Милош Теодосић, после консултација са медицинским тимом наше репрезентације и ЛА Клиперса, заједнички донели ову тешку одлуку.

„Нажалост, повреда која мучи Теа, не дозвољава му да до Европског првенства буде максимално спреман. То је процена нашег медицинског тима, али и људи из ЛА Клиперса. Морамо да водимо рачуна о здрављу играча и донели смо заједничку одлуку да Теодосић прескочи предстојеће такмичење. Он је играч који је годинама максимално посвећен репрезентацији и његова жеља да игра је увек била велика. Нажалост, у овој ситуацији, жеља није довољна. Ово је велики хендикеп за тим, али настављамо даље са истим амбицијама“, рекао је селектор Србије Александар Ђорђевић.

То је нови ударац за "орлове" након што су претходно отпали Мирослав Радуљица и Марко Симоновић, док Немања Недовић има такође проблеме са повредом. Подсетимо, за србију у Турској неће играти ни Никола Јокић.

Р. Д.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести