Sećate li se Roštiljka? Evo šta mu se desilo…

Još davne 1994. godine u vreme Roštiljijade krenuo je vozić sa tri vagona koga je vukao traktor presvučen u lokomotivu i bio je prava atrakcija za turiste, ali i same Leskovčane.

Poslednji put na ulicama Leskovca viđen je pre 14 godina

Traktor je vozio Bora Ćopa, ulaznice su se naplaćivale simbolično i bio je atrakcija Roštiljijade, a napravljen je u radionici „Mesokombinata“ i radio ga je limar Neša Japanac, Pecko, Zoki gluvča – svi radnici ovog nekadašnejg giganta.

Vozić smo 1998. godine prodali gradu Budvi, a odmah napravili novi u istom fazonu, ali je imao 4 vagona i u jednom je bila skara sa restoranom. I taj vozić je prodat Kragujevcu, a prodao ga je novi vlasnik Mesokombinata 2003. godine. Od tada je Roštiljijada ostala bez vozića jer grad se nije setio da ga otkupi ili napravi novi“, priča nam jedan bivši lokalni funkcioner, licemerno kritikujući gradsko rukovodstvo čiji je član i sam bio.

Inače, možda se naši stariji sugrađani i sećaju, Roštiljijada je tih godina izgledala potpuno drugačije.

Štandovi su do 1994. godine bili na bulevaru preko puta Robne kuće,a od 1995. godine se sele na sadašnju lokaciju.

Roštiljijadu je finansirao „Mesokombinat“ sve do 1999. godine.

Dragan Marinković

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

4 Komentara
Najstarije
Najnovije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Vratiti ga
01.09.2017. 14:43

Vratiti ga, neka Grad brine o njemu.

Д. К.
01.09.2017. 22:36

Ја се сећам и да је Роштиљијада прво била за Дан ослобођења Лесковца. Касније су померали датум, па је почињала све раније и раније

Zbunjeni
04.09.2017. 18:33

Ubili ga kao i samu Roštiljijadu.Osnivači bi trebali da zabrane da se ovaj cirkus naziva tim imenom

AntiBOT
23.08.2019. 21:11

Nekadašnju gastronomsku manifestaciju u kojoj su uživali leskovčani i svi posetioci roštiljijade suviše su komercijalizovale nezasite političke ale i pretvorili je u vašar kiča i nedostupnu većini leskovčana jer ljudi nemaju para za ovaj kič od manifestacije. Roštiljko je bio sinonim roštiljijade i treba da se vrati kao i nekadašnji termin održavanja iste.