Bogdanović: Opametili smo se; Bobi o duelima sa Porzingisom: Teško meni, teško i njemu

V. P.

01. 09. 2017. u 19:31

Imam ja puno odgovornosti, ali i ovaj tim ima puno talenta - poručio je Bogdan. Prva utakmica je najteža, odigrali smo muški - jasan je Mačvan

Богдановић: Опаметили смо се; Боби о дуелима са Порзингисом: Тешко мени, тешко и њему

Mačvan na meču sa Letonijom Foto: EPA-EFE/SEDAT SUNA

OD SPECIJALNOG IZVEŠTAČA "NOVOSTI": ISTANBUL

DOK je davao izjavu, Bogdan Bogdanović je tražio da mu se donese majica kako bi svukao dres natopljen znojem.

- Počeli smo veoma loše, posebno u odbrani. Dali su nam 22 poena lepršavom igrom. Opametili smo se, bili agresivniji i pobedili, što je najbitnije. Nezgodna su ekipa, izgubiš jednu loptu, promašiš jedan zicer, oni ubace dve trojke i tu su. Imam ja puno odgovornosti, ali i ovaj tim ima puno talenta. Verujem u sebe, a svako može da iskoči i reši meč. Moramo da odgledamo početak ovog meča i ne dozvolimo da nam se ponovi u duelu sa Rusima, koji igraju mnogo pametnije.

Boban Marjanović retko ima priliku da vodi duele sa nekim svoje visine, kao što je to bio slučaj u ovom meču protiv Porzingisa.

- Teška utakmica, kao što smo i očekivali. Bili smo bolji u završnici, svaki igrač koji je stao na teren dao je doprinos. I Porzingis i ja imamo i mane i vrline. Teško je bilo meni sa njim, ali nije ni njemu bilo lako sa mnom.

Kapiten Milan Mačvan je istakao da je tim igrao čvrsto i da mora ovako da nastavi.

- Prva utakmica je uvek najteža. Na početku su nas napali sa pet spoljnih igrača, moramo da ispravimo greške u odbrani, prevashodno ja. Momci su muški odigrali poslednja dva minuta i prelomili utakmicu. Znači nam ova pobeda, jer naš cilj nije da dobijemo samo jednu utakmicu na prvenstvu. U meču sa Rusima moramo da stavimo fokus na Šveda, koji nam je napravio najviše problema u pripremnoj utakmici.

GUDURIĆ: POBEDA NAJVAŽNIJA
MARKO Gudurić imao je odličan debi u nacionalnom timu.
- Znali smo kakva je ekipa Letonija i koliko brzo igra. Zadovoljan sam svojom igrom, ali je najvažnije da smo pobedili i da je svako dao doprinos.





Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Djole

01.09.2017. 20:29

Bravo majstori, Bogdane samo malo manje sebicnosti a centri da ne trzaju previse nego odmah da zavrsavaju akcije na prvu.

Djole

01.09.2017. 20:29

Bravo majstori, Bogdane samo malo manje sebicnosti a centri da ne trzaju previse nego odmah da zavrsavaju akcije na prvu.

kk partizan

02.09.2017. 13:38

Bogdanović, Milosavljević, Lučić, Mačvan + petica (bilo ko)...Igramo sa kim god hoćete...NAPRED PARTIZAN!!!