Lekarski konzilijumi u ZC Vranje radiće do kraja godine

Konzilijarni pregledi onkoloških bolesnika u ZC Vranje ipak će biti organizovani i u septembru, iako je bilo najvaljeno da neće zasedati i da pacijenti morati da ih obave u Nišu, potvrđeno je danas Jugmedii.

Tako će biti sve do kraja ove godine a onda će, nadaju se u ZC  kao i sami pacijenti, da će Ministarstvo zdravlja i RFZO naći načina da se ustaljena praksa ne prekida, zbog birokratskih problema. Konzilijum će se sastajati pet puta u toku meseca , kako bi oni koji se leče ili dolaze na redovne kontrole , mogli da obave preglede.

Od naredne godine, kako kažu nadležni, sve će morati da se organizuje preko resornog ministarstva, koje će davati saglasnost na rad lekara u sklopu konzilijuma, da bi se imao uvid ko, gde i koliko je angažovan.

Nastavak rada  konzilijuma sa eminentnim stručnjacima u ZC Vranje od izutenog je značaja za oko 2.000 pacijenata ne samo iz Pčinjskog  okruga sa osam opština, već i kosovskog Pomorovlja sa opštinama Gnjilane, Vitina i Kosovska Kamenica.

Samo u proteklom mesecu preglede je obavilo njih 250. Ukoliko bi, u slučaju da konzilijum ne radi u Vranju morali da odlaze u Niš, to bi bio daleko veći izdatak za državu nego da se plaća dolazak lekara iz tog mesta u vranjsku bolnicu, kao što je bilo do sada.

Ljiljana Pavlović

 

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare