Марковић: Не треба кукати због Косова, већ разговарати   

БЕОГРАД: Лидер Јединствене Србије Драган Марковић Палма сматра да за Косово не постоји друго решење већ да се о њему разговара и унутар нас самих, као и са Албанцима.

Цео свет зна да нам је Косово отето, али сада би најгора варијанта била да седимо и да се бијемо у груди и да кукамо. Мора да се разговара и с Албанцима и унутар нас самих због Срба на Косову и Метохији, али и свих грађана Србије. Друго решење не постоји, каже Марковић за “Политику”.

Он истиче и да верује у “првог човека Србије Александра Вучића, да он неће дати нешто што је српско, чиниће све што може за наше интересе и сигурно неће направити неку грешку”.

Важно је наћи добро решење и за Србе на КиМ и за све грађане Србије и сто посто сам сигуран да ће већина са Александром Вучићем на челу умети да га пронађе и да неће донети ниједну штетну одлуку по Србију, оценио је Марковић.

Он сматра да и опозиција треба да буде део дијалога, али пита како опозиција да разговара с партијама на власти о тако важном питању као што је Косово и Метохија, кад, како каже, има преча посла, тј. да се сваког дана свађа ко ће с ким и како на предстојеће београдске изборе.

Упитан да ли верује да ЕУ и даље жели Србију у својим редовима, Марковић каже: “Једна држава из ЕУ, која се пита за све и свашта, Велика Британија, није нам наклоњена, стално нешто измишља, пише декларације против Србије. Ми смо испоштовали све међународне уговоре и сада је ред на ЕУ. Наравно ниједна одлука не може да се донесе без САД”.

Лидер Јединствене Србије каже да је за економски патриотизам и национални прагматизам и каже да те идеје за сада добро спроводи Вучић и његова коалиција.

EUR/RSD 117.1262
Најновије вести