Ustoličen mitropolit dabrobosanski Hrizostom

Njegovo visokopreosveštenstvo, novoizabrani mitropolit dabrobosanski Hrizostom, svečano je ustoličen i uveden u tron u Hramu rođenja Presvete Bogorodice u Sabornoj crkvi u Sarajevu.

Svečani čin ustoličenja predvodio je patrijarh srpski Irinej. Vladika Hrizostom je 61. mitropolit na čelu eparhije koju je 1220. godine osnovao Sveti Sava.

Prethodno je vodio zvorničko-tuzlansku eparhiju.

U Sabornoj crkvi u Sarajevu uvođenju u tron novog mitropolita prisustvovao je veliki broj zvanica i vernika.

"Vi imate veliku ulogu kao mitropolit dabrobosanski, ulogu kao i vaši prethodnici - da širite jevanđelsku ljubav među narodima. Naša crkva uči i propoveda i živi istinom da smo svi mi ljudi deca božija i narod božiji, bez obzira koju ko veru ima i ispoveda, bez obzira na nacionalnost, bez obzira na kuturu i stepen kulture", rekao je patrijarh Irinej.  

U poslednjem ratu u dabrobosanskoj mitropoliji porušena su 23 hrama, oštećena 13 dok je veliki broj Srba napustio Sarajevo.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво