GRUPA A: Finska posle dva produžetka dobila Poljsku, Slovenci pobedili Grčku, Francuska rutinski sa Islandom

Novosti online

03. 09. 2017. u 15:00

Košarkaši Francuske su u prvoj utakmici trećeg kola A grupe na Evropskom prvenstvu, ubedljivo pobedili Island. Finska došla do nove pobede - 90:87

ГРУПА А: Финска после два продужетка добила Пољску, Словенци победили Грчку, Француска рутински са Исландом

Zanimljive utakmice odigrane su u grupi A u trećem kolu EP u Helsinkiju.

Trijumfe su zabeležili Francuska, Slovenija i jedno od najprijatnijih iznenađenja šampionata Finska.

Košarkaši Francuske su u prvoj utakmici trećeg kola A grupe na Evropskom prvenstvu, ubedljivo pobedili Island.

“Trikolori” su u Helsinkiju slavili sa 115:79 i tako stigli do druge pobede na šampionatu, dok su Islanđani upisali i treći poraz.

Kod pobednika je najefikasniji bio Nando de Kolo sa 16 poena, po 14 poena postigli su Serafan i Džekson, a Lovernj je dodao 13 poena. Najefikasniji pojedinac utakmice bio je Islanđanin Stefanson sa 23 poena.

Košarkaška reprezentacija Slovenije upisala je i treći trijumf na EP. Puleni Igora Kokoškova savladali su Grčku u derbi susretu A grupe u Helsinkiju - 78:72.

Luka Dončić je bio najefikasniji kod pobednika sa 22 poena, dok je Goran Dragić ubacio 20. Istakao se i Klemen Prepelič sa 16 koševa. Kod Grka bolji od ostalih bio je Kostas Slukas sa 18 poena, dok su po 10 ubacili Nikos Papas, Jorgos Printezis i Jorgos Papajanis.

Najzanimljivije je bilo u poslednjem meču dana. Finska je posle neverovatne drame i dva odigrana produžetka dobila domaćina ove grupe sa 90:87.

Na 93 sekunde pre kraja četvrte deonice Poljaci su vodili sa 66:57 i bili su nadomak pobede. Međutim, tada je na scenu stupio neverovatni Markanen. Dao je pet od devet poena svog tima i doneo izjednačenje. Na osam sekundi pre kraja je iskoristio očajan pas Košareka, uzeo loptu i zakucao za produžetak.

U dodatnih pet minuta su opet Poljaci bili bliži trijumfu, vodili su sa 78:76, ali je opet Markanen pogodio, ovog puta tri sekunde pre kraja za novi produžetak. U drugih pet minuta su Finci igrali znatno bolje, ali je Koponen na šest sekundi pre kraja bio polovičan i dao šansu Poljacima da eventualnom trojkom odvedu meč u treći produžetak. Ipak, Kulig je poslao pas u aut i tako doneo veliko slavlje Finskoj i prepunoj dvorani u Helsinkiju.

Najbolji kod Finaca je bio Markanen sa 27 poena i devet skokova, pratio ga je Koponen (21, 7as). U redovima Poljske su Sloter i Vačinski postigli po 18 poena.

Kada je stanje u grupi A u pitanju Slovenija je prva sa maksimalnim učinkom i šest bodova, prate ih Francuska i Finska sa po pet odnosno sa po dve pobede i jednim porazom.








Pratite nas i putem iOS i android aplikacije