Spektakularni oldtajmeri iza Geozavoda

Najpoznatiji svetski i domaći kolekcionari predstavili su na ovogodišnjoj manifestaciji „24 sata elegancije“ spektakularne oldtajmere iz svojih kolekcija.

Спектакуларни олдтајмери иза Геозавода Спектакуларни олдтајмери иза Геозавода

Na platou iza zdanja Geozavoda ljubitelji automobila iskoristili su lepo vreme da uživaju u elegantnim vozilima koja su bila izložena na prostoru Beograda na vodi, u okviru manifestacije „Beograd klasik kar šou 2017“.

Događaj je tradicionalno okupio veliki broj posetilaca, a laskavu titulu "Chivas Best of Show 2017" po odluci stručnog žirija, na čelu sa poznatim kolekcionarom Entonijem Hercbergerom iz Amsterdama, poneo je „rols rojs fantom III“ iz 1937. godine, iz fantastične kolekcije automobila "ION Tiriac". Ovaj brend bio je predstavljen i celom delegacijom kluba „Rols rojs azure“, koja je u Beograd na vodi stigla iz Monte Karla, saopštila je kompanija "Belgrade Waterfront".

Posebna atrakcija bila je prezentacija prvog srpskog superautomobila AQOS, koji je predstavio proslavljeni dizajner automobila Saša Milovančević.

„Prvi put na ovim prostorima koncept automobila AQOS predstavljen je upravo na ovoj manifestaciji. Njegova izuzetnost garantovana je dizajnom i pametnim tehnološkim rešenjima. Biće proizveden u tri serije sa po šest modela, a očekujemo da će do 2020. godine biti dostupan i prvim kupcima“, najavio je Milovančević.

Posetioci su mogli da vide i selekciju najprestižnijih modela automobila, a pažnju je privukao još jedan popularni brend, koji ove godine slavi 70 godina postojanja.

Njega je predstavio Franko Lombardi trkačkim biserom „ferari dino“, kao i kolekcionar Nikola Livon sa spektakularnim modelom „ferari 275 GTB/2“.

Gost Beograda bio je i pobednik izložbe "Concorso d'Eleganza Alla dei Medici" iz Firence, Đani Morandi, sa svojim „fijat kabriom“, kao i mnogobrojni gosti iz regiona - poznati kolekcionar iz Slovenije Sašo Benedik sa vrhunskim „bjuikom“ iz 1923. godine, kao i Sašo Hrovat sa modelom „rols rojs korniće“, kabrioletom vatrenocrvene boje.

Sedmo izdanje „24 sata elegancije 2017“ završava se danas, a manifestacija je organizovana u partnerstvu sa kompanijama „Čivas“, "Belgrade Waterfront" i Srpskim savezom za istorijska vozila, a pod patronatom porodice Karađorđević.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво