GRUPA B: Izreal iznenadio Nemačku, Litvanci naneli prvi poraz Italijanima, Ukrajinci šokirali Gruziju

Novosti online

03. 09. 2017. u 17:51

U grupi B su do pobeda došli košarkaši Ukrajine koji su iznenadili Gruziju i igrači Litvanije koji su dobili Italiju. Izrael savladao Nemačku

ГРУПА Б: Изреал изненадио Немачку, Литванци нанели први пораз Италијанима, Украјинци шокирали Грузију

Prva pobeda Ukrajine, prvi porazi Italije i Nemačke u trećem kolu grupe B u Tel Avivu.

Ukrajinci su do prvenca stigli pobedom protiv Gruzije od 88:81. Predvodio ih je Artem Pustovoj sa 19 poena, dok je birši igrač Crvene zvezde Oleksandar Lipovij dodao 17. Kod Gruzina su najbolji bili Zaza Pačulija i Giorgi Šermandini sa po 17 poena.

Litvanci su u svom stilu, zahvaljujući odličnom šutu za tri poena dobili Italijane - 78:73.

Pogodili su 11 trojki naspram samo četiri koliko su uspeli njihovi rivali. Najbolji u pobedničkom timu bio je Juskevičijus sa 20 poena (6-4 za tri), dok je Belineli na drugoj strani dao 14.

Sjajan meč odigrali su domaćin grupe i Nemačka. Izraelci su posle drame došli do trijumfa - 82:80.

Na 50 sekundi pre kraja Šruder je polaganjem doveo svoj tim u vođstvo (78:80). Tajs je u sledećem napadu blokirao Mekela, ali su domaćini uhvatili loptu i usledio je tajm-aut. Pnini je pogodio za tri i doneo prednost (81:80). Šreder je promašio, lopta je došla do Mekela i odmah ga je faulirao Štajger.

Malo je nedostajalo da nekadašnji plej Zvezde bude tragičar. Na 12 sekundi pre kraja je pogodio prvo, ali je promašio drugo bacanje pa je Tajs uhvatio loptu. Umesto eventualnog produžetka Nemci su želeli da zadrže maksimalan učinak, ali je Tajs promašio trojku, Kaspi uhvatio loptu i tako doneo veliko slavlje u dvorani.


Najbolji kod Izrealaca bili su Hauel (23, 9sk) i Kaspi (20, 11sk), na drugoj strani su se istakli Šruder (20, 7as) i Tajs (15, 15sk).

Što se stanja u grupi tiče Italija, Nemačka i Litvanija imaju po pet poena (dve pobede i poraz), dok Gruzija, Ukrajina i Izrael imaju po četiri (pobeda i dva poraza).







Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)