ODBOJKAŠI SRBIJE: Zaslužili smo medalju!
Foto: EPA Jacek Bednarczyk

SRBIJA OSVOJILA BRONZU

ODBOJKAŠI SRBIJE: Zaslužili smo medalju!

Ostali sportovi -

Odbojkaši Srbije rekli su posle osvajanja bronzane medalje na Evropskom prvenstvu u Poljskoj, da im je i dalje žao što se nisu plasirali u finale, ali da je ekipa zaslužila da osvoji odličje.

"Čestitao bih momcima, jer je posle sinoćnjeg poraza od Nemaca sa 3:2, posle vodjstva od 2:0, bilo izuzetno teško vratiti se psihički. Sinoć je bila jako tužna atmosfera. U stvari, bio je najveći podvig vratiti se iz tog psihološkog minusa i drago mi je da smo uspeli u tome. Ovo je sjajan rezultat", rekao je Dražen Luburić.

Odbojkaši Srbije izgubili su sinoć u polufinalu šampionata Evrope od Nemačke u pet setova, a manje od 24 sata kasnije ponovo su igrali pet setova, ali su ovog puta izašli kao pobednici.

Srbija je u meču za bronzu pobedila Belgiju sa 3:2 u setovima (25:17, 22:25, 19:25, 25:22, 15:12).

Reprezentaciju Srbiju je do bronze predvodio upravo Dražen Luburić sa 26 poena.

Na konstataciju da je njegova mirnoća na terenu bila impresivna, Luburić je naveo:

"Mislim da nije bilo drugog recepta za danas. Trudio sam se da ostanem hladan koliko god je to moguće i fokusiran na ono što treba da se radi na terenu".

Marko Podraščanin je naveo da je njegova ekipa zaslužila medalju.

"Jako dobru odbojku smo prikazali. Ostaje veliki žal za finalom. Iskren da budem, mislim da možemo da se nosimo sa Rusijom koja nije izgubila nijedan set i koja će verovatno da osvoji EP... Srećni smo jer je mnogo lepše kad se završi s pobedom. Pobedom zavšavamo turnir, ali žao mi jer mislim da smo mogli više", rekao je Podraščanin.

I Nemanja Petrić je rekao da je bilo teško vratiti se posle poraza od Nemačke u polufinalu i da je to bila najveća prepreka njegovoj ekipi u današnjem meču.

"Jako smo srećni, zaslužili smo medalju. Malo je falilo za nešto više, ali medalja je izvukla svu našu žal... Ne da nije bilo lako, nego je u nekim momentima delovalo i nemoguće. Vratili smo se iz tog nemogućeg i samim tim ova ekipa je pokazala još veće srce. Ovo je nešto najlepše i hvala ekipi na tome", rekao je Petrić.

kurir.rs / Beta

foto: EPA Jacek Bednarczyk

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track