Procurele informacije o evropskim cenama Intel Coffee Lake procesora

Dok su prve nedelje avgusta mogle su da se čuju zanimljive glasine o Coffee Lake procesorima i platformi, koje su mogle da se tumače kako na dobar, tako i na loš način, sada su procurele i informacije o evropskim cenama ovih procesora. Pojavile su se na sajtu Guru3D, te otkrivaju da će cene donekle razlikovati od onih koje su imali Kaby Lake-S modeli, ali će procesori imati veći broj jezgara. Iz Intela se još uvek nisu oglasili u vezi sa istinitošću ovih navoda, tako da bi ih trebalo uzimati sa rezervom. Aktuelna cena za modele iz Intel Kaby Lake serije je za Core i3-7350K 149 evra (2C/4T), za Core i5-7600K 224 evra (4C/4T), te za Core i7-7700K 324 evra (4C/8T).

PCPress.rs Image

Najavljeno je da će se novi Coffee Lake procesori pojaviti u oktobru, te se spekuliše da će se novi čipovi takmičiti sa AMD Ryzen-om, što bi moglo da znači da Intel neće moći da ih naplaćuje mnogo više nego i7 ili i5 modele iz sedme generacije. Evropske cene koje su procurele ukazuju na to da će za nove čipove ipak biti potrebno nešto manje novca, pa će Core i3-8350K navodno koštati 189 evra, a i3-8100 123 evra.

Pročitajte i:  AMD Ryzen 8700G "delidded" – radi na 25 stepeni Celzijusa manje i do 17% brže

PCPress.rs Image

Ukoliko su cene Coffe Iake procesora iz tabele bar približno tačne, to znači da bi Coffee Lake modeli mogli da predstavljaju najkonkurentniju arhitekturu u nekoliko poslednjih generacija procesora, što Intel stavlja u interesantnu poziciju, budući da kompanija AMD nudi procesore sa više jezgara, ali po većoj ceni.

Izvor: overclock3d

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , ,