PROBLEMI U BAJERNU: Svađa Levandovskog i Rumenigea

Novosti online

11. 09. 2017. u 16:14

Klub mora da smisli nešto da privuče igrače svetske klase - kaže Robert. Mene više zanima mišljenje kancelarke Merkel nego njegovo - poručio je izvršni direktor Bavaraca

ПРОБЛЕМИ У БАЈЕРНУ: Свађа Левандовског и Руменигеа

Robert Levandovski Foto: NordPhoto/NordPhoto/PIXSELL

Poraz od Hofenhajma u trećem kolu Bundeslige je izgleda otvorio neke teme u minhenskom Bajernu. Svađa je već počela na relaciji fudbaleri-uprava. Tema su naravno bile finansije odnosno transfer politika kluba.

- Lojalnost je lepa reč, čudesna i romantična ideja, bitna u privatnom životu, ali u vrhunskom sportu se računaju druge stvari - novac i uspeh. Bajern mora da smisli nešto i da bude kreativniji ukoliko želi da u Minhen privuče igrače svetske klase - rekao je Robert Levandovski.

Umesto da stvari budu rešene unutar kluba, odgovor je brzo stigao od izvršnog direktora Karla Hajnca Rumenigea.

- Samo neka Levandovski ne brine o tim stvarima, njegovo je da na terenu pokazuje šta ima. Krivo mi je što je to on rekao, jer je zaposlen kod nas i ne zarađuje malu svotu novca. Ne postoji igrač koji je iznad kluba, Levandovski ima ugovor do 2021. godine i ne postoji izlazna klauzula. Mi imamo dobru ekipu za budućnost - poručio je Rumenige.

Nije se na tome završilo, jer deluje da su reči Poljaka udarile u slabu tačku uprave.

- Kada su transferi u pitanju više mi je stalo do mišljenja kancelarke Angele Merkel koja je rekla da treba regulisati tržište i smanjiti obeštećenja, nego do onoga šta on priča. Deluje mi da iz njega progovaraju reči njegovog menadžera gospodina Bartela. Ako Levandovski ima problem sa tim što smo putovali na azijsku turneju trebalo bi da ima na umu da je klub njegovih snova Real Madrid proveo 24 dana putujući po tropskoj vrućini SAD. Duplo više od vremena koje smo mi proveli na Dalekom istoku. Očigledno je d aga iritiraju transferi PSŽ-a. Videćemo hoće li osvojiti Ligu šampiona, pošto su se umorili pokušavajući da “kupe” pehar - zaključio je Rumenige.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

ROBERT JE U PRAVU

11.09.2017. 17:32

Za 50% je bolje igrao u Dortmundu, dok ga je trenirao Klopo. Uz to jos Bajern (Bayern) je doveo veliko spadalo za sportskog direktora, pa tako i igraju. REAL IS THE BEST! Robi predji u Real, moj omiljeni klub.