Radonjić: Srbija ima veće šanse nego Italija, lep je osećaj videti toliko igrača Zvezde u ovom dresu

Novosti online

11. 09. 2017. u 16:42

Ušlo se u eliminacionu fazu i Srbija je pokazala da ima razloga da očekuje dosta toga dobrog do kraja takmičenja - rekao je Dejan

Радоњић: Србија има веће шансе него Италија, леп је осећај видети толико играча Звезде у овом дресу

Dejan Radonjić Foto: N. Paraušić

Posle dugogodišnje saradnje i uspeha koji je ostvario sa Crvenom zvezdom Dejan Radonjić se ponovo našao u blizini parket. Ovog puta ne na klupi, već na tribinama. Prvo je bi ona utakmici Crne Gore i Letonije, a nešto kasnije je u društvu Marka Pantelića i Dejana Stankovića pružio podršku i košarkašima Srbije u meču sa Mađarskom.

- Sada se igra eliminacioni sistem, bitno je da se mečevi kontrolišu kao što je bio slučaj sa Mađarima gde su svi očekivali pobedu i prolaz. Ušlo se u fazu gde je odigran značajan broj mečeva koji je pokazao da Srbija ima razlog da očekuje dosta toga dobrog do kraja takmičenja. Pokazali su da mogu dosta i imaju šansu da pronađu put do visokih mesta - kaže Radonjić za “Mocartsport”.

Na pitanje koliko ga čini ponosnim činjenica da su čak sedmorica igrača koje je trenirao u Zvezdi sada u reprezentativnom drresu (Jović, Micić, Lazić, Gudurić, Marjanović, Štimac, Kuzmić) kaže:

- Dobar je osećaj. Odavno ih nisam gledao uživo, pa je još lepše. Drago mi je da ima dosta igrača koje sam trenirao u Srbiji, ali i Crnoj Gori. Poželeo sam momcima oba tima dobru sreću pred početak šampionata.

Srbija će za plasman u polufinale igrati protiv Italije.

- Italijani su kvalitetni, na klupi je veliki trener Etore Mesina koji ima mnogo iskustva i njegova ekipa ima formu u uzlaznoj putanji. Imaju mnogo kapaciteta i mogu da odgovore zahtevima protiv svih ekipa na EP. Srbija ima, u odnosu na celu situaciju, veće šanse od Italije. Treba se odmoriti kako treba, znamo da Italija ima dan više za to. To su detalji koji mogu da utiču na ishod. Ali, biće tu spremnosti i koncentracije na maksimalnom nivou. Gledaćemo odličan meč i verujem da Srbija ima veće šanse za prolaz.

Na kraju se osvrnuo na selekciju Crne Gore koja je ubedljivo poražena od Letonije.

- Crna Gora je prvi put izborila plasman među 16 najboljih ekipa u Evropi i u Klužu su odlično odigrali prvi deo šampionata. Letonija je iz meča u meč igrala sve bolje, odigral asjajno, šuterski su bili raspoloženi, dali 15 trojki. Prema onome što su pokazali imaju razlog za optimizam. Moram da dodam i da je Crna Gora uz istorijski uspeh završila učešće na Evrobasketu. Ostvaren je najbolji plasman do sada i svi treba da budu zadovoljni - zaključio je Radonjić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

неимени

12.09.2017. 10:11

@MatijaBG PFC - Твоји су већ испали од Руса. Брини ти своју бригу, а не српску..