Nije čudno ako te muž vara, nije čudno ako te žena vara, važno je da su zajedno zbog dece. Nije čudno ako napustiš zemlju i radiš u Švedskoj na nekom kranu, natucaš taj jezik, a u Srbiji si završio master studije na ekonomiji i ne možeš da nađeš posao. Nego da te ja pitam pošto mi je to mnogo čudno - što se ti nisi oženio?

"Ne, stvarno mi nije jasno - pametan si, lep si manje-više, ali znaš kako kažu ne jebe lep, nego uporan, pa, me zanima, što se nisi oženio".

"Sve smo u tebe investirali, sve smo ti dali, a ti ćeš sve to da potrošiš i da poneseš u grob jer si se odlučio da živiš sam. Pa, kako misliš sam do kraja života. Neko mora da te gleda kad ostariš. Znaš kako je lepo kad deca trče oko tebe i viču tata".

"On ili je peder ili metroseksualac, pa se ne ženi".

"Šetaju kučiće, mačiće, prasiće, ali se ne venčavaju i ne rađaju decu".

Je l treba još neki primer da navedem?

Neću nikad da se oženim i neću nikad imati decu, ni usvojenu iz nekog afričkog plemena jer nisam Anđelina Džoli, niti biološku. Neću deliti svoju imovinu ni sa kim i neće me niko čuvati kad ostarim jer ne planiram da postanem metuzalem, a dobro znamo da je najveći zločin u Srbiji da ostariš i da budeš teret drugima.

Rođenjem nisam potpisao ugovor sa društvom da sam dužan da ispunim određena očekivanja. Ako jesam, molim vas da mi neko pokaže taj papir. Koliko ja znam roditelji me nisu napravili, a majka rodila da im ispunim želje, možda su to očekivali, ali to se neće desiti. Uostalom nek se obuči ginekolog koji može da prognozira da li će dete ispuniti društvena očekivanja.

Vodiću računa o roditeljima ako se, ne daj Bože, teško razbole, pomagaću im na svaki mogući način, ali tražiti od mene da moj život oblikujem prema tuđim željama nije moj sebičluk, već njihov. Vi i ovo licemerno društvo od mene tražite da ja vama udovoljim da biste ispunili svoje monotone penzionerske dane obavezom, a svatovi da mi tapšu jer sam uspeo da se oženim - prevelika mudrost i životni uspeh.

Plaćam porez na stanovanje, plaćam račune, hranu i troškove života kao i svako drugi. Platiću i sopstvenu sahranu, ali to se tebe ne tiče. I šta tebe briga da li ću ja da se ženim i da li ću da imam decu?

Šta će ljudi da kažu? Ma, sram me bilo, nevernik, mrzitelj Srbije i srpskog roda, Sotona, pu! Ne treba ni da živim, ako neću da se reprodukujem. Samo da ste mi vi meni živi, srećni u braku s decom i gledajte u svoj kazan. Neko je jednom dobro napisao, pa ću parafrazirati: "Radite što ne želite, govorite što ne mislite, ljubite koga ne volite, pa ste zato nesrećni" i onda bih dodao, pa biste tuđi život da oblikujete kad već svoj ne možete.

  • Izvor:
  • Noizz.rs