Rectangle 2 Copy 4 Created with Sketch.
Sportal
i

Lajović: Tužan sam što nisam Srbiji omogućio peti meč

Jelena Medić - Vest objavljena: 18:08 - 17.09.2017

Porazom Dušana Lajovića od Žoa-Vilfrida Conge sa 2:6, 6:2, 7:6 (7:5), 6:3, Srbija je izgubila od Francuske u polufinalu Dejvis kupa u Lilu.

Porazom Dušana Lajovića od Žoa-Vilfrida Conge sa 2:6, 6:2, 7:6 (7:5), 6:3, Srbija je izgubila od Francuske u polufinalu Dejvis kupa u Lilu.

Dušan Lajović
Dušan Lajović Foto: Stare Slike

Lajović je odigrao zaista dobro protiv Conge, ali to nije bilo dovoljno za pobedu. Srbin je bio tužan posle meča, ali potrudiće se da izvuče samo pouke.

"Mislim da je Conga odigrao na veoma visokom nivou. Kada igra kako ume, to pravi razliku u meču. Nakon što je osvojio drugi set više nije osećao pritisak na svom servisu, a mogao je da pritisne mene kada sam servirao i da me natera da se borim za poene. Igrao sam veoma dobro ovog vikenda, čini mi se na višem nivou nego što je to inače slučaj i nadam se da će ovi mečevi za reprezentaciji da mi daju samopouzdanje i da budu podsticaj za nastavak sezone. Ovog vikenda to nije bilo dovoljno. Tužan sam što nisam pobedio i omogućio nam da se borimo u petom meču. Ali nadam se da ćemo sledeći put bolje iskoristiti šanse", kazao je Lajović.

Nenad Zimonjić ima zbog čega da bude ponosan na svoje igrače posle vikenda u Lilu.

Nenad Zimonjić
Nenad Zimonjić Foto: Stare Slike

"Da smo igrali u kompletnom sastavu, da su svi bili zdravi bili bismo drugačiji tim. Kada smo svi na okupu mi smo veoma nezgodan rival za bilo koga bez obzira da li igramo kod kuće ili u gostima i bez obzira na podlogu. Ipak, Dušan je ovde dobio odličnu priliku i igrao je sjajno, verovatno svoj najbolji tenis. Veoma sam ponosan na njega zbog toga. Verujem da će Dušanov renking u ovo vreme sledeće godine biti znatno bolji jer on to zaslužuje. Bio je ovo zanimljiv meč i za Đerea koji je debitovao za tim. Imao je težak zadatak, ali sjajno se nosio sa tim. I Filip je imao veoma težak zadatak jer ne igra dublove tako često ali imao je priliku da igra. Dali smo sve od sebe, ali Francuska je definitivno zaslužila da pobedi" rekao je Zimonjić.

Zimonjić je istakao da je atmosfera na stadionu bila sjajna, a poželeo je i sreću francuskom timu u finalu protiv pobednika duela Belgija - Australija.

"Navijači su bili odlični, atmosfera neverovatna, o ovome smo mogli samo da maštamo. Francuski igrači sanjaju da osvoje trofej. Ja lično poznajem dosta članova njihovog tima, doktora, fizioterapeuta, trenere... Svi se družimo na Turu, oni su svi sjajni ljudi i sjajni sportisti. Želim Francuskoj svu sreću u finalu", zaključio je Zimonjić.

(Jelena Medić)

Pridružite se

Saznajte sve o najvažnijim vestima i događajima, pridružite se našoj WhatsApp zajednici ili čitajte na Google News.

Sportal VIDEO

Sportal.rs
15 47
NBA

15:47 - 28.03.2024

video Ovako izgleda majstorija Pokuševskog

Košarkaši Šarlota uspeli su da savladaju ekipu Klivlenda u jednoj neobičnoj utakmici, tokom koje su ekipe za tri četvrtine kombinovale čak 196 poena, da bi u poslednjoj deonici zajedno postigle samo 33 poena. Hornetsi su slavili uz dabl-dabl Vase Micića (11 poena, 12 asistencija) i 10 poena Pokuševskog uz sedam skokova.

Karlos Alkaras, FOTO: Camilla Stolen / imago sportfotodienst / Profimedia
14 17
Tenis

14:17 - 28.03.2024

video Alkaras otkrio čime se bavi osim tenisom: To me opušta!

Karlos Alkaras i Lorenco Museti jesu dobri prijatelji, ali Španac nije imao milosti u 4. kolu mastersa u Majamiju, već je slavio sa 6:3, 6:3. Fabijan Marošan se pobrinuo za iznenađenje večeri jer je savladao De Minora sa 6:4, 0:6, 6:1.

Misliš da je to sve? Nastavi da čitaš, imamo još mnogo toga za tebe :)