Stamatović: Srbija mora da podrži odluku Republike Srpske o vojnoj neutralnosti

Beta 27.09.2017

Predsednik Inicijativnog odbora Zdrave Srbije Milan Stamatović pozdravio je danas najave da će Republika Srpska (RS) uskoro usvojiti Rezoluciju o vojnoj neutralnosti i pozvao zvanični Beograd da podrži te namere umesto, kako je naveo, "žestokih pritisaka koje je, po nalogu svojih mentora iz Vašingtona i Brisela, povodom najavljenih referenduma do sada vršio na Milorada Dodika".

Stamatović je u saopštenju naveo da Republika Srpska ne sme dozvoliti da bude žrtva politike svršenog čina i da, na kraju, kao Crna Gora, bez narodnog izjašnjavanja, bude silom uvučena u vojnu alijansu koja je "okupirala 17 odsto teritorije Srbije i tamo proglasila jedinu NATO državu u Evropi". 

On je dodao da RS ne sme da prepusti ni vojnu imovinu na svojoj teritoriji NATO snagama jer je reč o, kako je naveo, agresorima koji su tokom devedesetih u više navrata bombardovali Srbe u BiH. 

"Kao što i zvanična Srbija nema pravo da zbog ovakve odluke preti, već, naprotiv, da ohrabri oficijelnu Banjaluku i naše sunarodnike s druge strane Drine", naveo je Stamatović.

(Beta, 09.27.2017)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »