Predsednica Skupštine osudila vređanje novinara u parlamentu

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković osudila je ponašanje šefa poslaničke grupe Dosta je bilo Saše Radulovića zbog vređanja novinara u parlamentu. Ponašanje lider DJB osudili su i iz Srpske napredne stranke.

Maja Gojković, koja je i predsednica Odbora za kulturu i informisanje Skupštine Srbije, najoštrije osuđuje ponašanje Radulovića, koji je na konferenciji za medije u Skupštini Srbije izvređao novinarku "Politike" Miru Čekerevac, kao i druge prisutne predstavnike medija, rečeno je u saopštenju.

"Najoštrije osuđujem nedopustivo i primitivno ponašanje Saše Radulovića i njegovo brutalno vređanje novinarke "Politike" Mire Čekerevac, koja je akreditovani skupštinski izveštač i pri tome iz Narodne skupštine izveštava 27 godina. Smatram da je nedopustivo da narodni poslanici sebi daju za pravo da se na taj način ophodne prema novinarima kada ne izveštavaju na način kako bi oni želeli, što govori o licemerju njihove navodne brige za medije" istakla je Gojkovioć.

Ukazala je da na taj način predsednik Poslaničke grupe Dosta je bilo ruši i dostojanstvo institucije kakva je Narodna skupština, u kojoj su mediji dobrodošli. 

"Zato smatram da je moja obaveza da osudim ovakvo ponašanje, jer je to slika Saše Radulovića, a ne Parlamenta Srbije. Ovakav verbalni napad na novinare, kao i fizički, kakav je bio pre nekoliko dana na protestu poslaničke grupe Dveri, smatram da je krajnje nedopustiv i da zahteva osudu svih u društvu", naglasila je Gojković.

I šef poslaničke grupe SNS'a Aleksandar Martinović je rekao da je Saša Radulović po ko zna koji put uvredio novinare koji izveštavaju iz skupštine, a naročito je uvredio novinarku "Politike" Miru Čekerevac, koja, kako je rekao, godinama izveštava iz parlamenta na krajnje objektivan i profesionalan način.

"Saša Radulović ima jedan problem, on bi hteo da novinari njemu postavljaju pitanja koja on želi i čim dobije neko pitanje koje mu nije po volji ili na koje ne zna odgovor, počinje da besni, da urla i da vređa novinare. Ovo mu nije prvi put", naveo je Martinović.

SNS najoštrije osuđuje Radulovićevo ponašanje i u skupštinskoj sali i u holu kada daje izjave i vređa novinare.

"Osuđujemo svaki atak na novinare kao što smo osudili i fizički napad na dve novinarke Pinka koji se desio u subotu od strane Boška Obradovića i njegovih pristalica", dodao je Martinović.

Za razliku od Saše Radulovića, predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić daje odgovore na svako pitanje, ukazao je Martinović i dodao da Vučić nije nikada uvredio nijednog novinara.

To je, ističe, model ponašanja koji političari u Srbiji treba da gaje.

"Ono što radi Saša Radulović, to je verbalno nasilje, on se od Boška Obradovića razlikuje jedino po tome što nije počeo da primenjuje i fizičko nasilje, ali u principu politički nasilnici su i jedni i drugi", zaključio je Martinović.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво