Najnovije vesti
Vesti Svet
PRONAĐEN AUTOMOBIL U RECI Hrvatske službe izvukle telo, pokušavaju da utvrde da li je još neko bio u vozilu

PRONAĐEN AUTOMOBIL U RECI Hrvatske službe izvukle telo, pokušavaju da utvrde da li je još neko bio u vozilu

U automobilu koji je u nedelju popodne s puta u Tomašnici kod Ozlja sleteo u reku Dobru ronioci su pronašli jedno telo, a pošto ih je na intervenciji zatekla noć, ne znaju nalazi li se još neko u vodi, saznaje Hina u karlovačkom HGSS-u, a javlja "Jutarnji list".

policija hrvatska Foto: cazin.net / RAS Srbija
policija hrvatska
Foto: cazin.net / RAS Srbija

Do kasnih večernjih sati nije bio poznat identitet preminulog vozača, a u toku je akcija izvlačenja.

Policiji je u 15.40 sati javljeno da je automobil u reci Dobri kod Tomašnice, nedaleko od Karlovca, nakon čega su angažovali ronioce Hrvatske gorske službe spasavanja (HGSS) i vučnu službu.

Dežurni u HGSS-ovoj Stanici Karlovac Petar Mišković rekao je da su dvojica ronilaca odmah krenuli na zadatak, koji se, kazao je, u nabujaloj Dobri pokazao složenim, pa i nekoliko sati kasnije ne znaju da li se još neko nalazi u vodi.

Policija je u večernjim satima angažovala vučnu službu i vatrogasce. Prema rečima vatrogasnog zapovednika Gorana Frankovića, mesto intervencije je između Tomašnice i Grduna.

Prema vidljivim tragovima, može se zaključiti da je došlo do sletanja u reku. Policija ih je označila, pa objasnila da je vozilo prošlo blagu krivinu ulevo iz koje je vozač skrenuo desno na pesak, te nakon toga kroz žbunje i mimo drveća u reku, piše "Jutarnji list".

Put je od reke udaljen oko šest metara, vodostaj reke je visok, a voda brza, te se vozilo u njoj nije naziralo.