Najnovije vesti
Vesti Svet
HAOS U BUNDESTAGU Ultradesničari već počeli sa "LOVOM NA VEŠTICE"

HAOS U BUNDESTAGU Ultradesničari već počeli sa "LOVOM NA VEŠTICE"

Bivša predsednica Alternative za Nemačku optužila je partiju da sprovodi “lov na veštice” u sopstvenim redovima.

Frauke Petri Foto: youtube
Frauke Petri
Foto: youtube

Kako je Frauke Petri izjavila za “Velt am zontag”, prema ljudima koje smatraju njenim pristalicama “ponašaju se kao da su izdajnici i doslovno ih progone na društvenim mrežama”.

Petri je izjavila da zbog neprestanih napada na njenu ličnost posle izbora više nije mogla da učestvuje u radu poslaničkog kluba AfD u Bundestagu da bi tek kasnije napustila stranku.

- Da sam ostala, nastavili bi da me demontiraju - rekla je ona i istakla da se AfD, za razliku od drugih partija, “ne zadovoljava time da ometa ljude na određenom položajima i da ih smesti na neki drugi položaj. Ne, u AfD-u ljude potpuno uništavaju”.

- Potreban mi je kredibilitet ako želim i dalje da se bavim politikom, zbog toga više nisam mogla da gledam kako me uništavaju unutar AfD - rekla je Petri. Kao primer intrige navela je da su njeni protivnici preneli vest da je htela jedina da bude jedini glavni kandidat za izbore za Bundestag. Te glasine su, kako je rekla, proširili da bi je diskreditovali, a zapravo je potpredsednik partije Aleksander Gauland od početka hteo da bude glavni kandidat.

Petri, koja je dan nakon uspeha AfD-a na parlamentarnim izborima najavila odlazak iz stranke, kazala je u razgovoru za nemački list da će oko sebe pokušati da okupi ostale predstavnike AfD-a koji nisu zadovoljni trenutnom politikom stranačkog vođstva, prenosi Hina.

"Muslimani se mogu integrisati ako odbace politički islam"

Petri je izjavila je da se muslimani mogu integrisati u nemačko društvo samo ako odbace islam kao političku opciju.

- Toliko dugo dok u potpunosti prihvataju da je njihova vera u potpunosti privatna stvar i da se ne temelju vere ne mogu izvući nikakvi politički zahtevi, muslimani će u Nemačkoj moći, kao i mnogi drugi useljenici, da nađu svoju novu domovinu - rekla je Petri za nemački Velt am Zontag.