Vojvođanska partija: Zbog bezbednosti se odlaže Marš 300 vojvođanskih zastava

Beta 02.10.2017

Vojvođanska partija danas je saopštila da iz bezbednosnih razloga odlaže "Marš 300 vojvođanskih zastava" koji je bio zakazan za četvrtak, 5. oktobar."Na osnovu svih dostupnih informacija, razmene istih sa Policijskom upravom Novi Sad, zajednička je procena da bi bezbednost građana, koji bi došli na najavljeni događaj, mogla biti ugrožena i mi kao organizatori skupa ne želimo da bilo kakva vrsta mogućeg incidenta baci senku na suštinu zahteva koje kao politička organizacija zastupamo", navodi se u saopštenju predsedništva te stranke.

Dodaje se da će o naknadnom terminu održavanja tog marša javnost biti blagovremeno obaveštena.

Vojvođanska partija navodi da su ta stranka i Vojvođanski klub u prethodne tri godine organizovali "Šetnje za Vojvodinu" povodom dešavanja 5. i 6. oktobra 1988. godine, u znak podsećanja na "jogurt revoluciju", kada je režim Slobodana Miloševića na ulici srušio autonomiju Vojvodine.

"Verujemo i borimo se za slobodu mišljenja, političkog izražavanja i naša borba za slobodu Vojvodine će se nastaviti u skladu sa aktuelnom društveno-političkom situacijom, sa naše strane, svim mirnim i demokratskim sredstvima, uz duboko uvažavanje svih građanskih prava na koje kao slobodni građani imamo apsolutna prava", piše u saopštenju.

Vojvođanska partija se zalaže da Vojvodina dobije status republike u federalizovanoj Srbiji.

(Beta, 10.02.2017)

Povezane vesti »

Ključne reči

Vojvodina, najnovije vesti »