Najnovije vesti
Vesti Republika Srpska
Nesrećna žena iza kuće obavljala poljoprivredne radove: Starica iz Prijedora povređena ZALUTALIM METKOM

Nesrećna žena iza kuće obavljala poljoprivredne radove: Starica iz Prijedora povređena ZALUTALIM METKOM

Starica A. K. (75) iz Gornje Dragotinje kod Prijedora u subotu je povređena zalutalim metkom. Kako “EuroBlic” nezvanično saznaje starica je bila iza porodične kuće u dvorištu i obavljala je poljoprivredne radove, kada ju je zrno metka pogodilo u leđa.

Policijska uprava Prijedor Foto: Bojana Majstorović / RAS Srbija
Policijska uprava Prijedor
Foto: B. Majstorović / RAS Srbija

Starica je dovezena u Službu hitne pomoći Doma zdravlja Prijedor, a potom je zbrinuta u bolnici “Doktor Mladen Stojanović”.

Zbog vađenja zrna metka, koji je završio na nezgodnom mestu u predelu leđa, starica je prevezena u Univerzitetko klinički centar Republike Srpske u Banjaluci.

Iz Policijske uprave Prijedor saopštili su da su odmah nakon prijave događaja preduzeli sve potrebne istražne mere i radnje u cilju utvrđivanja i rasvetljavanja njegovih okolnosti.

Policijska uprava Prijedor upozorila je građane da svaka neovlaštena upotreba oružja ima obeležje krivičnog dela kvalifikovanog Krivičnim zakonikom Republike Srpske ili prekršaja određenog odredbama Zakona o oružju i municiji i Zakona o javnom redu i miru Republike Srpske. Zaključuju da u će počinioci ovakvih nedozvoljenih radnji biti sankcionisani.

Stabilno zdravstveno stanje starice

Zdravstveno stanje A.K. koja je ranjena od zalutalog metka, trenutno je stabilno, saopšteno je iz Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske.

Starica, koja je primljena u bolnicu sa ranom u grudima, hirurški je zbrinuta i ostaje na daljem lečenju u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Ona je u subotu, 30. septembra, primljena u UKC iz Opšte bolnice Prijedor, a trenutno se nalazi u Službi za torakalnu hirurgiju.