Računari i Galaksija

Da li će se roboti šetati i na Aerodromu Nikola Tesla?

Međunarodni aerodrom Inčon, sa turskim i kiparskim partnerima, ušao je u najuži izbor za kupovinu koncesije Aerodroma Nikola Tesla. Generalni direktor aerodroma, Čang Iljung, kaže da Inčon proširuju bez pomoći države, jer imaju velike komercijalne prihode, kakve bi obezbedili i Aerodromu Nikola Tesla, ako dobiju koncesiju.

PCPress.rs Image

“Samo 20% prihoda vašeg aerodroma dolazi od usluga koje ne pripadaju avio-prevozu, i to mora da se poboljša da biste stali na svoje noge i mogli sami da se razvijate. Trudićemo se da budete ekološki i zeleni aerodrom kao što je i trend u svetu i nećemo štedeti truda u toj saradnji i podršci”, kaže generalni direktor Čang Iljung.

Tehnološki aerodrom Inčon je izuzetno opremljen, ima više od 100 aparata na kojima možete da se prijavite za let, a on će vam reći kako da do njega stignete. Jedna od najvećih atrakcija na ovom aerodromu je i robot vodič koji vas može dovesti do željene destinacije. Aerodromski Terminal 1 može da primi oko 54 miliona putnika godišnje, što nije dovoljno, pa zbog toga grade novi. Terminal 2 gradi se osam godina i biće otvoren u januaru pred otvaranje Zimskih olimpijskih igara koje je dobila Južna Koreja. On je površine 39,4 hektara i kada bude bio gotov, zajedno sa terminalom broj jedan, moći će da prihvati oko 72 miliona putnika godišnje. Novi terminal imaće prirodnu svetlost, a korišćenjem solarnih panela i geotermalnih pumpi uštedeće 40% energije.

Pročitajte i:  AI upravlja adaptivnim kontrolnim sistemima 

Izvor: RTS

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,