');
Najnovije vesti
Vesti Hronika
Tužilaštvo traži pritvor za policajca iz Tutina zbog ubistva!

Tužilaštvo traži pritvor za policajca iz Tutina zbog ubistva!

Više javno tužilaštvo u Novom Pazaru pokrenulo je danas istragu protiv policjaca R.B. iz Tutina, zbog sumnje da je u noći između petka i subote ubio Fahrudina Skarepa (22) iz sela Pokrvenik i predložilo sudu da mu odredi pritvor.

TUTIN01 Fahrudin Skarep sahranjen na seoskom groblju foto privatna arhiva Foto: Privatna arhiva
TUTIN01 Fahrudin Skarep sahranjen na seoskom groblju foto privatna arhiva
Fahrudin Skarep
Foto: Privatna arhiva
Fahrudin Skarep

U saopštenju tužilaštva se precizira da je protiv R.B. doneta naredba o sprovođenju istrage zbog krivicnog dela ubistvo.

Tužilaštvo je predložilo da se R.B. odredi pritvor zbog postojanja okolnosti da će boravkom na slobodi ometati postupak uticanjem na svedoke, kao i zbog činjenice da se tereti za krivično delo za koje je zaprećena kazna od preko 10 godina zatvora, a težina posledice krivičnog dela je dovela do uznemirenja javnosti koje može ugroziti vođenje krivičnog postupka.

Odluku o pritvoru do kraja dana treba da dodnese sudija za prethodni postupak Višeg suda u Novom Pazaru.

Tutin: Hitno objaviti zvaničnu verziju ubistva mladića

Savet opštine Tutin za bezbednost zatražio je danas od nadležnih državnih organa da što hitnije objave zvaničnu verziju o ovom događaju.

Predsednik ovog tela Adnan Šehović rekao je da je na sednici zaključeno i da je izjava ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića bila "ishitrena i neobjektivna", kao i da traže da se o ovom slučaju oglase nadležne službe Ministarstva unutrašnjih poslova.

- Kako je situacija među stanovnicima Tutina napeta, mi ih pozivamo da sačuvaju prisebnost i ne reaguju nepromišljeno dok se ne dobije zvaničan izveštaj istražnih organa o tome šta se desilo te kobne noći - kazao je Šehović.

Sednici Saveta za bezbednost prisustvovali su i predsednik opštine Šemsudin Kučević, njegov zamenik Kenan Hot, šef policijske stanice u Tutinu Nermin Zećirović, kao i predstavnici ostalih nadležnih institucija.

Stefanović je juče izjavio da je u toku istaga u vezi sa slučajem u Tutinu kada su policajci ranili mladića u akciji sprečavanja ilegalne trgovine, koji je ubrzo nakon toga preminuo, navodeći da je zakonska obaveza policajaca da reaguju i da "uzvrate vatru" kada neko puca na njih i kada im je život ugrožen.

Prema nezvaničnim informacijama, patrola policije nalazila se u selu Dolovo kada je Fahrudin Skarep upravljao vozilom koje nije zaustavio na naredbu policije, već je krenuo ka njima, zbog čega su oni pucali i ranili ga. Povređeni mladić je preminuo u novopazarskoj Opštoj bolnici.