≫ 

HITNE KONSULTACIJE: Vučić sa Brnabić i predstavnicima bezbednosnih službi

Predsednik Srbije pozvao je predsednicu vlade , sve članove vlade, kao i predstavnike obaveštajnih i bezbednosnih agencija na konsultacije posle saopštenja Evropske komisije

  • 45

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je predsednicu vlade Anu Brnabić, sve članove vlade, kao i predstavnike obaveštajnih i bezbednosnih agencija na konsultacije posle saopštenja Evropske komisije u kojem se kaže da se slučajevi Katalonije i Kosova ne mogu porediti.

VUČIĆ PITA EU: Kako Katalonija ne može, a Kosovo može i to bez referenduma (FOTO)

Evropska komisija: Kosovo i Katalonija nisu za poređenje

Konsultacije su održane u Predsedništvu, u popodnevnim satima, posle obraćanja grčkog predsednika Prokopiosa Pavlopulosa u Skupštini Srbiji.

Podsećamo, Evropska komisija, koja je referendum u Kataloniji proglasila neustavnim, tvrdi da slučaj te španske pokrajine i Kosova i Metohije "nisu uporedivi", jer je ”Španija država članica” Evropske unije.

- Kada je priznanje Kosova u pitanju, to je bio vrlo specifičan kontekst. To je bila pozicija usvojena od strane različitih UN Deklaracija i različitih UN rezolucija i međunarodne zajednice. Veoma specifičan kontekst, sa specifičnim razlozima - izjavio je portparol Evropske komisije Margaritis Shinas, ali nije objasnio o kojim deklaracijama i rezolucijama UN se radi, niti u čemu su "specifičnosti" koje je spomenuo.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pajo

    2. oktobar 2017 | 15:49

    Pod hitno mora da se reaguje na ovu aroganciju EK.

  • ivanjan

    2. oktobar 2017 | 15:46

    Evropsku komisiju treba da bude sramota sto Srbiji cini takvu nepravdu,pravila treba da budu ista za sve.

  • Gaga

    2. oktobar 2017 | 15:45

    Potpuno je ocekivano da Vucic nece cutati na sramnu iyjavu evropskog komiteta!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA