≫ 

Ova hrpa mišića je najveći Zvezdin test do sada: Letos je "natrpao" Klipersima 35 poena (VIDEO)

Dilan Enis sa Megom želi najvredniji "skalp" na "Jadranu"

  • 9

Mega je naredni rival Crvene zvezde u ABA ligi (sreda, 21) i biće to derbi beogradskih timova čije rivalstvo sazreva polako ali sigurno i postaje prepoznatljivo na ovim prostorima.

Mega je, kao i Zvezda, letos istumbala tim, nukleus sastava je otišao (Jaramaz, Zagorac, Kaba), stigla su neka nova imena od kojih pažnju nesumnjivo najviše privlači momak o kome su u julu uz dozu pompe pisali i američki mediji - Dilan Enis (25, 188).

S razlogom, jer je u letnjoj ligi u dresu Golden Stejta zatrpao koš Los Anđeles Klipersa sa 35 poena (8/11 za tri)!

Kanađanin sa pasošem Jamajke igrao je simultanku sa odbranom protivnika, postigao je sjajnih 20 poena samo u drugoj četvrtini, međutim ni vanserijska partija mu nije obezbedila ugovor sa šampionom NBA, jer je gotovo nemoguće doći do prostora na spoljnoj liniji u timu kakav su Voriorsi.

Put ga je posle letnje lige naveo u "košarkašku meku" zvanu Srbija, u rasadnik vrcavog potencijala koji se godinama množi u Megi. Naprečac je "razbacani" Enis pokazao da će biti najvredniji dodatak za ekipu Dejana Milojevića. Njegove igre u Superkupu nikoga nisu ostavile ravnodušnim, a nastavio je da briljira i na startu sezone u prvom kolu protv Cibone.

Sa 23 poena i pet asistencija predvodio je svoj tim do pobede koja je bila najbolja uvertira za ono što čeka "roze tim" u sredu, najveći mogući izazov - protiv Zvezde u Pioniru.

Biće to prilika da se Enis predstavi i Zvezdinoj publici i pokaže sav svoj potencijal protiv šampiona ABA i Superlige i ustaljenog Evroligaša.

Definitivno će trener Zvezde Alimpijević i igrači iz spoljne linije morati da obrate posebnu pažnju na Enisa čije fizičke predispozicije u kombinaciji sa šutem mogu napraviti mnogo problema crveno-belima.

Nije, naravno, Enis jedina pretnja po Zvezdu, ne zaboravimo Rebića, gruzijskog gorostasa Bitadzea, Fundića, Čančara...

"Miriše" na dobru košarku u sredu uveče u hali "Aleksandar Nikolić"...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда *($#±•¥¿£©±••¥®¡®><)

    2. oktobar 2017 | 22:20

    Увек кад игра Звезда "мирише" на добру кошарку. За разлику од комшилука где мирише на "трулу" кошарку.

  • koja

    2. oktobar 2017 | 23:32

    sigurno ce na doping test ici kad se zavrsi sezona.

  • Pixi10

    3. oktobar 2017 | 06:38

    Pojesce ga Dangubic i Lazarevic

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA