Telegraf u Kataloniji! Sutra generalna obustava rada, štrajk i u hotelima sa srpskim turistima - "nadamo se da će bar kuhinja raditi" (FOTO)

Turisti su večeras dobili obaveštenje da će hotelske usluge biti svedene na zakonski minimum, zbog poštovanja odluke u štrajku

  • 4

Firme i preduzetnici u Kataloniji najavili su da će sutra stupiti u generalni štrajk, zbog, kako se navodi u njihovom saopštenju, "serije ozbiljnih incidenata" tokom referenduma o samostalnosti ove španske pokrajine. Obustavi rada pridružili su se i hotelijeri, iako je područje Kosta Brave trenutno puno turista, medju kojima ima mnogo Srba.

Premijer Rahoj: Što se nas tiče, u Kataloniji nije bilo referenduma o nezavisnosti

Kako javlja reporter Telegrafa iz Ljoret de Mara, turisti su večeras dobili obaveštenje da će hotelske usluge biti svedene na zakonski minimum, zbog poštovanja odluke u štrajku. Zbog generalne obustave rada, otkazane su i planirane eskurzije do Barselone, s obzirom na to da su štrajk najavili katalonski prevoznici.

Foto: Telegraf

Srpski turisti zabrinuti si ovakvim razvojem dogadjaja, bez obzira na to što vodiči tvrde da razloga za brigu nema, te da će obustava rada trajati samo jedan dan.

Nadamo se da će bar kuhinja raditi, jer bi bilo strašno ako se štrajk nastavi, a zatvore se i restorani i hipermarketi. Ako štrajk znači samo da nećemo dobiti drugu posteljinu i peškire, sa tim možemo da se nosimo – kazao je reporteru Telegrafa jedan Beograđanin koji letuje u Ljoret de Maru.

Foto: Telegraf

Prema informacijama od turističkih vodiča, srpske grupe koje su danas bile u Barseloni nisu imale problema, bez obzira što se na trgovima i glavnim gradskim ulicama održavaju protesti.

U Ljoret de Maru je mirno, nije primetno okupljanje većih grupa građana, niti značajnije prisustvo policije.

Daljinac

(D. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Igor M

    2. oktobar 2017 | 22:01

    Hitno da se poslje Canku hrana !!! Da nebude prvi koji ima posledice od nezavisnosti Katalonije.

  • 🇷🇸DjodaNo1🇷🇸

    3. oktobar 2017 | 00:24

    Da li je Canak poneo slaninu i lukac?

  • Пацифиста

    3. oktobar 2017 | 07:30

    Опет неко покушава да држави наметне бригу о туристима који својевољно одлазе на нестабилне дестинације

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA