CIA šalje više agenata u svet

Direktor CIA Majk Pompeo izneo je plan o pojačanom obaveštajnom radu američkih agenata širom sveta.
Kako kaže, šalje više obaveštajaca u tom cilju i da donošenje odluka spušta na niže nivoe komandnog lanca radi bolje zaštite nacionalne bezbednosti.
 
"Opasnost od odsustva brzine i agilnosti cena je koju naša agencija ne može sebi da priušti, a ni Amerika", rekao je Pompeo. 
 
Pompeo nije precizirao koliko agenata šalje u obaveštajne akcije, ali je istakao da je važno da osoblje bude bliže mestima na kojima se neprijatelji obučavaju i pripremaju da "zbrišu Ameriku". On je naveo da želi da decentralizuje CIA kako bi je učinio delotvornijom. 
 
Pompeo je istakao potrebu da se donošenje odluka spusti na najniži mogući nivo jer bi, kako je naveo, lideri CIA u stanicama i bazama širom sveta trebalo da u najvećem mogućem stepenu budu u stanju da donose odluke koje utiču na situaciju. 
 
"Ako agenti imaju potrebu da se konsultuju sa nama ovde u sedištu, želimo da koordinišu sa onima koji najviše znaju o određenom pitanju", pojasnio je Pompeo. 
 
Ovaj bivši biznismen i konzervativni republikanski kongresmen iz Kanzasa došao je na čelo CIA u januaru - u periodu pojačanih napada islamskih esktremista, agresivnog ponašanja Rusije, ubrzanih pretnji severnokorejskog nuklearnog programa i napetih odnosa izmedju predsednika SAD Donalda Trampa i obaveštajnih agencija.
  • Zivan

    05.10.2017 08:31
    Kako kaže Aksentije Topalović: " Kada se sada nisam šlogirao neću nikada".

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.