Đak prvak dete škola
Shutterstock
Đak prvak dete škola

Shutterstock

Roditelji zabranili deci da idu u školu, Foto: Shutterstock

U Novom Vinodolskom u Osnovnoj šokoli Ivan Mažuranić nedavno je došlo do incidenta u kojem je učenik prvog razreda nožem pretio svojim vršnjacima, piše Novi list.

Roditelji učenika rešili su da u znak protesta svoju decu ne pošalju na nastavu. Direktor škole Boris Turjak u sredu uveče održao je sastanak s roditeljima učenika 1a razreda, koji pohađa i problematični učenik, a koji ni u sredu nisu svoju decu poslali na nastavu, zabrinuti za njihovu sigurnost.

Istovremeno, pred školom se okupilo nekoliko desetina roditelja ostalih učenika, tražeći da nadležne institucije, posebno Centar za socijalni rad, počnu ozbiljnije da rade na rešavanju problema, koji se, kako kažu, ponavlja već godinama, s decom iz iste porodice.

Posebno su ih, dodaju, ogorčile navodne optužbe predstavnika Centra za socijalni rad da isključuju i diskriminišu učenike iz problematične porodice jer je reč o pripadnicima romske nacionalne manjine, piše Novi list. Kako predstavnici crikveničkog Centra za socijalni rad nisu ni došli na sastanak, nije bilo moguće proveriti koje su mere do sada preduzete, ali i direktor škole potvrđuje kako se problem s učenicima iz iste porodice ponavlja već godinama, bez rešenja. Prema njegovim rečima, pre nekoliko dana je održan i sastanak s predstavnicima policije i Centra za socijalni rad, na kojem je zaključeno kako će se sprovesti dodatne mere zaštite dece.

Komentari (4)

nedjo

05.10.2017 09:33

ovaj mali ce biti neki narodni poslanik kad porate

Aleksin zakon

05.10.2017 09:43

Zbog cega nije usvojen Aleksin zakon?????!!!?? Dokle ce deca romske nacionalnosti biti zasticena zbog navodne diskriminacije? U osnovnoj skoli mi je najbolja drugarica bila romkinja ali iz dobre porodice tako da ne treba generalizovati ali treba resavati pojedinacne slucajeve i ostro sankcionisati roditelje problematicne dece kao i pozvati na odgovornost zasposlene u Centru za socijalni rad koji imaju MNOGO propusta.

Pera Detlic

05.10.2017 12:24

Mali ako nastavi ovako kad poraste postace ministar.

JM

05.10.2017 14:39

Reagovaće kad nečije dete bude, ne daj Bože, stradalo. A tad nema za šta da reaguju. Mnogo smo jadni...