Нови Кнежевац: Успех на тркама запрега паса

НОВИ КНЕЖЕВАЦ: Чланови „Следог спорт клуба Србија” из Новог Кнежевца учествовали су на међународном такмичењу у тркама паса са запрегама у месту Дунахарасти у суседној Мађарској и постигли запажен успех. На победничком постољу су се нашли Ребека Шорђе и Ласло Домонкош.
Laslo Domonkoš sa šestopregom polarnih pasa  Foto: Dnevnik.rs
Фото: Ласло Домонкош са шестопрегом поларних паса Фото: Дневник.рс

Ребека је била најбоља у трци бицикла са два пса, у женском триатлону са псом била је пета, и у трчању са псом од 39 учесника завршила на шестом месту. Ласло је прво место освојио у мушком триатлону са псом, док се на друго место пласирао у трци запрега са шест поларних паса. На другом месту завршио је и Адам Домонкош у трчању са псом за најмлађе од две до пет година.

Од такмичарки новокнежевачког клуба Бланка Чизмадија је заузела четврто место у наступу бициклисткиња са два поларна пса, а осма је била у женском триатлону са псом. У трчању са псом Емеше Гелнер је у конкуренцији 39 учесника заузела 15. место.

“За наше услове овај необичан спорт, има све више присталица и постаје све популарнији”, каже председник Следог клуба Србија Ласло Домонкош.”Клуб смо основали пре неколико година ради популаризације узгоја традиционалних врста поларних паса, а поред учешћа на такмичењима у занимљивим дисциплинама, циљеви су нам едукација грађана, пре свега деце и младих, о значају заштите животне средине, активности на пољу заштите и збрињавање животиња као и јавно залагање за промену лоших навика у поступању са животињама.”

М. Мр.

(Текст је део пројекта који је суфинансиран од стране Општине Нови Кнежевац. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове Општине.)

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести