Рума: Гласови грађана определили пројектно финансирање

РУМА: Како је саопштено, локална самоуправа Руме финансираће пет пројеката који су добили највише гласова грађана – изградњу лифта у Дому здравља Рума, набавку ормарића за ђаке у школама: „Иво Лола Рибар”, „Душан Јерковић” и „Змај Јова Јовановић”, док ће се изван Руме радити мобилијар за децу у Буђановцима, Доњим Петровцима, Кленку, Никинцима и Малим Радинцима, уређење центра села Платичево и изградња парка у центру села Вогањ.
ruma, Dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

Шефица Одељења за финансију, привреду и пољопривреду и чланица Тима за партиципативно буџетирање Биљана Дамљановић је потврдила да ће тих пет предлога ући у буџет за наредну годину, а да прве процене указују да ће се за реализацију пројеката издвојити око 20 милиона динара.

За неке од пројеката било је очекивано да добро прођу, рекао је Драган Косановић, координатор Тима за партиципативно буџетирање, попут пројекта мобилијара за децу у више села, али је за организаторе било изненађујуће како се добро организовало Платичево. У та два сата када је мештанима Платичева био доступан пулт са мобилном гласачком кутијом, буквално је дошло цело село да гласа. Организовали су и раднике из фирми које послују у селу и организовано су дошли да гласају.

Позитивна атмосфера била је и у Вогњу, где је изгласано уређење парка, како дечје игралиште не би више било уз сам коловоз. Косановић се у име Тима за партиципативно буyетирање захвалио свим грађанима који су учествовали у предлагању и гласању.

В. Х.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести