Бечејци успешно организовали јубиларни 20. Међународни  турнир

Џудо-клуб Младост из Бечеја је у истом дана обележио два јубилеја, међународни турнир одржан је 20. пут, а Меморијал „Жељко Николић“ 10. пут.
Детаљ са такмичења џудиста у Бечеју 
Фото: Детаљ са такмичења џудиста у Бечеју 

Учешће је узело 320 такмичара из 47 клубова из Босне и Херцеговине (4 клуба), Мађарске (1), Словачке (1), Словеније (1), Црне Горе (1), Чешке (2), Хрватске (1) и 36 клубова из 23 места Србије. Највише такмичара, укупно 21, стигло је из новосадске Славије, Спартак из Суботице допутовао је са 19, а домаћа Младост наступила је са 17 такмичара. У конкуренцији млађих пионира и кадета било је  најмасовније, такмичило се по 77 бораца, полетараца је било 70, полетарки 35, млађих пионирки 31 и кадеткиња 28. 

Промотери су двојица бечејских олимпијаца у кајаку Марко Новаковић и његов имењак Томићевић. Овај други је поздравио учеснике турнира и, с обзиром на њихову младост, пожелео им стрпљења у раду с надом да ће неко од њих доживети звездане тренутке у олимпијском спорту, као што је и уважени гост проф. др Славко Обадов. Организатору је честитао на вредном јубилеју, учеснике је пригодном беседом поздравио и турнир у име града домаћина отворио члан градског већа Драган Ковачев. А онда су се на шест татамиа одвијале борба у три млађе узрасне категорије. Права икебана била је у дворани храма спортова крај Тисе.

У оквиру међународног самита младих Џудиста одржан је и Меморијал „Жељко Николић“. Породица трагично настрадалог пионира у категорији више од 66 килограма даривала је победника у поменутој категорији Стефана Симића из румског Словена пехаром и са 100 евра.

Свеукупни победник са 38 бодова био је ЏК Раковица, Славија је освојила 26, а ОЈК Београд 22 бода. Мањи пехари уручени су најуспешнијим екипама у обе конкуренције поменуте три категорије. Код полетарки најуспешнија је била екипа Српски соко из Зворника, код полетараца Турија, код млађих пионирки ЛСК из Лаћарка, код млађих пионира ОЈК Београд, код кадеткиња ТСК из Темерина и код кадета Раковица из Београда. Организатор је обезбедио медаље одговарајућег сјаја за најуспешније у свакој тежинској категорији, а у кадетском узрасту финалистима су припале и новчене награде. Победници су инкасирали по 60, а поражени по 40 евра.

- Иако смо одржали јубиларни турнир, било је за 120 такмичара мање него лане. Знамо и зашто. Желели смо неке промене. До сада смо у пионирској категорији увек позивали старије пионире, а овога пута млађе. Међутим, бројке су мање важне. Нама је битно да су се сви осећали пријатно, као о ми када смо у гостима код њих - рекао је председник Организационог одбора јубиларног турнира Милорад Лончаревић.

В. Јанков

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести