Вести дана у сликама широм планете

Водимо вас кроз вести дана у сликама шриом планете Земље.
panda Tanjug AP
Фото: Танјуг/АП

Џиновска панда Нуан Нуан игра се са гранама бамбуса у Центру за очување џиновских панда у Куала Лумпуру у Малезији.

Нуан Нуан је потомак Ксинг Кинга и Лианг Лианг, двеју џиновских панда које је Кина позајмила Малезиј, а у домовину треба да се врате 14. новембра.

Фото: Танјуг/АП

Рибар поправља једро свога чамца у подножју вулкана Агунг на Балију, Индонезија. Више од 140.000 људи одселило се из подручја око овог вулкана након што су индонезијске власти подигле упозорење од ерупције на виши ниво. Вулкан је последњи пут еруптирао 1963 и убио више 1.000 људи. 

Фото: EPA-EFE/BAGUS INDAHONO

Индонезијски војници у строју током церемоније поводо 72. годишњице од оснивања. Најмање 6,000 војника је учествовало у прослави.

Фото: EPA-EFE/BRUNEI PRIME MINISTERS OFFICE

Султан брунеја Хасан Болкиа са супругом краљицом Салехом у златним кочијама током уличне процесије поводом прославе Златног јубилеја, односно 50 година од ступања на трон.

Фото: EPA-EFE/ABIR ABDULLAH

Деца чекају у реду за храну у кампу у Укији у Бангладешу. Према УНХЦР-у  више од 500.000 избеглица побегло је у последњих неколико недеља из Мјанмара због насиља.

Фото: EPA-EFE/YAHYA ARHAB

Инфицирани колером у Јемену у болници у Сани. Према извештајима, колера хара у ратом захваћеном подручју у Јемен. Око 775.000 људи је погођено овом болести, а умроо је њих 2.130.

С. П

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести