Serbia Fashion Week поносно чека домаће колекције у новембру

НОВИ САД: Једина лиценцирана Недеља моде у Србији и највећи модни догађај у Југоисточној Европи „Serbia Fashion Week”, уз учешће више од 50 креатора из целог света, биће одржана од 20. до 26. новембра у Новом Саду, а свечана додела награда, 27. новембра.
fesn vik, dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

Нови Сад ће имати прилику да угости и једну од највећих модних звезда на свету.

Захваљујући „Serbia Fashion Week”- у у претходном периоду потписан је уговор о сарадњи са чак 26 Недеља моде широм света, што је за резултат имало представљање више од 50 српских дизајнера на неким од најтраженијих модних писта. Како истичу у „Serbia Fashion Week”-у, то је осим  за наше дизајнере, значајно и за развој текстилне индустрије Србије уопште.

Већ четврти пут заредом српски дизајнери имали су прилику да се представе на Недељи моде у Њујорку. Своје нове колекције 10. септембра представили су Звонко Марковић, Марина Илић и Сања Бобар, а овације публике и похвале модне критике јасан су показатељ новог успеха српске моде на једном од најзначајнијих модних догађаја на свету.

Две недеље касније, током одржавања „Milan Fashion Week”-а, 24. септембра, своје нове колекције у једној од омиљених модих престоница света представиле су наше истакнуте дизајнерке Марија Шабић, Хана Сирћо и Милица Тричковић, и то раме уз раме с иконама моде као што су Роберто Кавали, Ђорђо Армани, Гучи и многи други. Њихове колекције биле су међу најистакнутијима, што је донело честитке и сјајне критике јавности, медија и посетилаца који су ревије испратили с великом пажњом.       

Б. П.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести